Yorumlayalım! Cadılar Bayramı (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Düşünen Kalemler
Aslında Pagan kültürüne ait bir kutlama olup sonradan Hristiyan aleminin sahiplendiği bir kutlamadır.
Etimoloji olarak Angelesaksonların 31 Ekim Azizler günü kutlamasına dayanan bu eğlence ve kutlama genelde çocukların korkunç kıyafetler giyerek ev ev dolaşarak şeker ve harçlık topladıkları, bunla beraber eğlendikleri Cermen topluluğunun güzel bir eğlencesidir.

Zamanla seküler hal almasıyla beraber kutlama biçimi değişmiş büyükler kutlamaya dahil edilirken perili olduğu inanılan evler ziyarete başlanmış ve dünyanın dört bir yanında eğlenc eve parti yapılacak güne dönmüştür.

Geldiğimiz son noktada ise aşırılıklar ve izdiham kaynaklı eğlencede 150 kişi hayatını kaybetmiştir. Aslında kutlamaların daha başlamamış haliyfi bu, kutlamalar 31 Ekim yani bu gece. Çocukların güzel bayramı büyüklerin eğlence bahanesin Kurban verilmiş durumda.

Bugüne özel olarak Romanya / Costanta Cty Parkta bugün çocuklar için özel eğlence günüydü. Bende bugün Costanta dayadım ve sizler için özel bir kare çekmiş oldum.

IMG_20221030_132443.md.jpg

Bugün Güney Koreli öğrencim Sang Sun Bey sınıfa her zamankinden farklı geldi. Üzgün, moralsiz ve sinirliydi. Baş sağlığı diledim, biraz konuştuk. Bütün dünyaya rezil olduklarını söyledi. Kültürlerinden olmayan bir kutlamada alkolün etkisiyle kendisini kaybeden gençlerin birbirlerini ezerek kemiklerini kırdığını, iç organlarını patlattığını söyledi. Kendilerinden 10 metre ötede bunlar yaşanırken eğlenmeye devam edenler olduğunu, çünkü sarhoş oldukları için olayın bir eğlencenin parçası olduğunu sandıklarını... Kültüre, geleneğe ve ahlaki eğitime son derece önem veren bu halkın bir bireyi olan Sang Sun Bey bunları anlatırken o kadar utandı ve üzüldü ki gözleri doldu... Ben de kötü oldum... Günüm bu yüzden onunki gibi ciddi, sinirli ve üzgün geçti...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri