Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
İnkarı küfürse ben vahy ve peygamberin sahih sunneti ile hiç bir Alakası olmayan atalar dinin hurafelerinden olana nazara inanmaktansa inkar edip küfre sapmayı tercih ederim.Nazar bir nevi lazer ışını gibidir görünmese de tesiri çoktur inkarıda küfürdür.
Ben değil sizler bence diyorsunuz.Hadis kaynaklarında bu belirtilmiştir ve bana göre gayet açık nettir.
Ustam tamam sana düşüncene uymayan hadisi inkar ederek konu hakkında ısrarın seni bağlar benim düşüncemi değiştirmez..Ben değil sizler bence diyorsunuz.
Bir konuda anlaşalım.
İnsanlar herhangi bir konuda düşüncelerini dile getirebilir ve bunda özgürdürler. Temel Kaynak Vahyidir. Dinin kurucusu Allah tır. Bir konuda Allah hüküm verdiyse o konuda kimse ahkam kesemez. Allahın hiç bir hükmü olmayan konularda istedikleriniz tabi olursunuz. Yani ben sizin gibi düşünen mufessir ve muhadisler gibi düşünmüyorum. Sizin gibi düşünmeyen mufessirler gibi düşünüyorum. Sizlere göre hak olan bana göre anlam ifade etmeyebilir. Ayet ve sahih sünnet ile sabit olmadığı sürece o konu sadece sizin için haktır.
Bana konularda ayet ve hadisler delil getirmenize gerek yok. Düşüncenizi savunmak için yazıyorsanız tamam ama bana delil getirmek beni çürütmek için yazıyorsanız arkadaşlar boşuna yorulmayın, okuduğunuz, alıntıladığınız kaynakları bende okumuş ve biliyorum.
Konuya dair düşüncelerinizi okumak istiyorum. Sizin gibi düşünmüyorum ve düşüncelerinizi okumayı seviyorum. Münakaşa benim dilim değil.
Ayette hüküm netse bencesi olmaz. Ama konuya dair net bir ayet ve sahih sünnette tek bir örnek yok ise tüm müfesirlerin muhadis ve muctehidlerin tükettiği kelimeler bencedir. Onların bencesi oluyordu bizim niye olmasın. Bu din yahudi ve hıristiyanların dini gibi din adamı sınıfının tekelinde değildir. Din Allahındır
Sen beni yanlış anladın sana böyle ithamda bulunmadım Usta...@aguman, düşüncelerinizi değiştirmeye çalıştım mı?
Sizlere şu şu şu hadis uydurma, bună taabi olamazsınız, şu şu şu alim yalan söylüyor, şu şu şu müfessir israiliyat aktarıyor diye bir şey yazdım mı?
Bende sizin gibi başka bir kısım alimin düşüncesine tabiyim diyorum. Alkame, ikrime, mücahit, vasıl bin ata, mu katil bin Süleyman, Muhammed abduha, vb alimlerin görüşleri, öne sürdükleri deliller benim için daha ikna edici diyorum.
Yani beni çürütmeye çalışmak için boşuna delil getirmeyin diyorum, düşüncenizi dile getirin, kardeşim ben bu konuda şuna tabiyim yada böyle düşünüyorum der geçersiniz. Bende öyle yapıyorum.
Ehli sünnet kanadında en büyük hadis tedkikçisi ibni hacerul eskalanidir. Hadis tahlilleri üzerine sizler kitap okumuyorsanız benim ne suçum var. Yazdığınız her bir hadisin hadis ilmi bakımından tahlil ve tetkiki mevcuttur. Senedi, metni, ravisi bağlamında tarih boyunca bir çok tahlil ve tetkik yapılmış bună göre hadisler guruplandırılmıştır. Ben zayıf ve mevzu hadis ile amel yemek zorundamıyım?
Mıhadislerin hadis tahlil ve tetkiklerinden geçmemiş hadisleri neden peygamber söylemiş gibi almak zorundayım.
O alim böyle demiş bu böyle demiş yahu bırakın da ne ben sizi gibi ne siz benim gibi düşünmek zorunda his etmeyin da. Mesela ben bu konuda elmalı hamdiye tabi değilim onun gibi düşünmüyorum kardeşim düşünmek zorundamıyım?
İnsanlar düşüncelerinde özgürdür. Özgür irade bu yüzden vardır.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz
Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.
Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.
Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.