Tartışma Bir çuval patatesin törenle verilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Kolonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma alanı
Ne hallere geldik, ülkeyi ne hallere getirdiler.
İslam kültüründe bir elin verdiğini diğer el görmemeli, sözde islami hassasiyeti olan bunlara ne demeli bilmiyorum.
Kılıçdaroğlu gibi yaklaşmıyorum olaya. O zaten saçmalamış.
Evet güzel bir iş yapılmış ama bunu törenle medya karşısında yapılması, medyaya servis edilmesi irrite edici...

Asıl sorulması gereken soru şu?
Bir çuval Patates verecekler diye sevinmeli mi yoksa beni niye 1 çuval patatese muhtaç ettiler diye mi sorgulanmalı?

Bunu utanç içinde gizli gizli yapmaları gerekirdi, zira bu insanları muhtaç eden bugün ki yanlış politikalar...

dün buralarda biyerlere yazmistim konu hakkinda ne dusundugumu. buraya da aktarayim.
devletin valisine bak. nerede kaldı bu kamyonlar? diyor. gelecek olan da patates ve soğan kamyonu. oradan ses geliyor, valim geliyoruz girdik istanbul sınırına falan. utanilmasi gereken, çok ayıp bir diyalog bence bu. ama halkın önemli bir bölümünde karşılık buluyorsa bu. o zaman halkı da biraz sorgulamak gerekir. sizin devlet tasavvurunuz bu mu yani? her seyin sahibi olan kutsal bir varlık gibi mi algılıyosunuz siz devleti, devlette size lütfedip yiyecek dağıtıyor öyle mi? inanilmaz bisey bu. yahu devletin parasi yok ki. devlet hazineden yardım yaptı deniyor da, devlette hazine yok ki. emlak vergisi alır, gelir vergisi alır, memurdan vergi alır, devletin parası buradan gelir. siz vatandaş olarak devletin işveresiniz. devlet size hizmet etmek zorunda. şöyle düşünün. siz devlete paranızı veriyorsunuz, karşılığında da hizmet alıyorsunuz.

devletimiz çok büyük, bize patates soğan verdi. bizi aç ve açıkta bırakmadı düşüncesi lütfen eskisin artık. o para zaten sizin paranız. hepsi vergilendirilen para. bunun ayırdında olmak işte çok önemli. malesef çok büyük bir çoğunluk, devleti bu şekilde rasyonalize etse hesapta soracak ama işte bu gerçekleşemiyor.

niye beni patatese soğana muhtaç ediyosunuz diyebilseniz keşke. olmaz bu, izzeti nefsi olması lazım biraz insanın. ekonomik zorluk çekebiliriz insan ve halk olarak, fakat devlet böyle aşağılıyor ve bunu siyasi bir malzeme olarak kullanıyorsa, orada durup bir düşünmeniz gerekmiyor mu? illa tepenizden çay mı atılması gerekiyor ya da ramazan ayında alan elin veren eli görmemesi gerektiği iddia edilen islam anlayışına göre, size yapılan yardımların sosyal medyada törenlerle ifşa mı olması gerekiyor? seviyeye çok berbat bir durumda. ben ülkemde bu kadar çürümüşlüğü hiç hayal dahi edemez iken şu an bunu yaşıyor olmaktan gerçekten utanç duyuyorum.

halka nasıl hizmet ediyorumun gösterisi ise eğer bu, epey komik. madem yardım etmek istiyosun devlet olarak, insanların hesabına para olarak geçir. kimi patates alsın kimi soğan. kimi de ihtiyacı neyse o.

İnsanlarin temiz duygularını nerden nasıl vuracaklarını iyi biliyorlar
Içimden sayıyorumdur

''Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana'' şarkı sözlerini aklıma getirmiştir. İnsanlar, bize bedâva patates soğan dağıtıyorlar diyerek sevinmek yerine, Niye biz patates soğan dağıtılmasına muhtacız? diye sormaya başlarlar inşallah.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri