Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yorum/Analiz Bir babanın feryadı!

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry

Bir babanın feryadı!​

Haksöz Haber’e yollanan mektup hukuki açıdan mağduriyet yaşayan bir babanın sitemini dile getiriyor!​


HAKSÖZ HABER

15 Temmuz Darbe Girişimi arkasında binlerce mağdur bıraktı. Gülenci cuntanın katlettiği ve yaraladığı insanların mücadelesi hala taze. Püskürtülen darbe girişimi sonrasında oluşan kaos ortamında ise dönemin veciz ifadesiyle “at izi it izine” karıştı.
Gülenci cuntanın ortaya çıkardığı vahşetin yanında şimdi ise cuntayla alakası olmayan binlerce insanın mağduriyetini konuşuyoruz. Sohbete katılmaktan başlayan komik suçlamalarla işinde gücünde dindar-muhafazakar insanlar ciddi haksızlıklara maruz kaldılar.
O insanlardan birisi olan Faruk Erdinç Haksöz Haber’e bir mektup yolladı. Ailece yaşadıkları süreci anlatan Erdinç’in sadece bir örnek olduğunu belirtmek isteriz!

19.09.2021

Ben emekli astsubayım, 28 Şubattan dolayı askeriyeden ayrılmak zorunda kaldım, oğlum katsayı engeline takıldı, kızım başörtü mağduru oldu. O dönemlerin mağduru olan biz şimdi ise hem FETÖ hem de bugünkü iktidarın mağduruyuz. Oğlum 9 aydır tutuklu. 09.09.2021 tarihinde olan mahkemesi 4. defadır yine ertelendi. Mahkeme usulsüz bir şekilde devam ediyor. Suç iddiası olarak 2010'da FETÖ’nün evlerinde sohbet ve ders çalışmakla suçlanıyor.

Ben FETÖ zihniyeti ile iktidarın şimdiki zihniyeti arasında da şu an fark görmüyorum ikisi de gücü ellerine geçirdiklerinde kendilerinde olmayanlara zulüm baskı yaptıkları kötülük kalmadı. Her toplum da iyi ve kötüler olabilir. Bu cemaat ve iktidar kanadı için de suçlu insanlar olduğu gibi suça karışmamış olanlar vardır şu an bu suçsuz insanlara bile standart 6 yıl 3 ay ceza veriliyor bunlar içinde suçsuz yere ceza alan askeri öğrenci askerler bile müebbet cezası almış. Bu masum insanlara yapılanları izah etmekten imtina ediyorum bu adaletsizliği yapanların bizim gibi düşünen olmaları bana zor geliyor.

Darbe üzerinden 5 yıl geçtiği halde cadı avı devam ediyor yakalananlar etkin pişmanlıktan da faydalanmak için arkadaş bildiklerinin isimlerini veriyorlar bildiğiniz gibi o zamanlar bunlarla görüşmeyen yoktu eminim çoğu insanların bunlarla yolu kesişmiştir. ‘Ben aldatıldım’ diyen Cumhurbaşkanımız hakkı var da toplumun binlerce insan aldatılmış olamaz mı?

Ben 15 Temmuz darbeci zihniyetini ile darbe ile mücadele adı altında bankalara para yatıranları, bir sendikaya üye olanları, dershaneye çocuklarını gönderenleri tutuklatıp milyonlarca mağdur yaratan zihniyeti de kınıyorum.
Oğlumu tek bir delile dayanmadan içeri alanlara tek bir şey diyorum; benim de oğlumun da başı dik, vicdanı rahattır.

Zulüm etmektense zulüm görmek evladır diyorum. Ben bu nedenlerden dolayı oğlum içeri alınmadan da önce bu zulümleri içime sindiremediğim için siyasal İslamcılardan ayrılmıştım.
Bu olanlar toplumuzda ileride de daha büyük yaralar açmadan bunlara dur demeliyiz. Kamuoyunda maalesef sivil toplumlar bu zulümlere karşı pek duyarlı değil bu nedenle sizlerin bu konudaki haberleri yaptığınızı görüyorum sizlerin bu hassasiyetinize teşekkür ederim, selametle kalın.


Faruk Erdinç
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
At izinin it izine karıştığı bu dönemde, darbeye bizzat katılmamış olanların hiç bir delile dayanmaksızın tutukluluğunu anlamıyorum.

Kandırıldık diyen cumhur başkanı suçsuz, ama kandırıldık diyen cemaat üyeleri hepsi 6 yıl 3 aydan tutun müebbete kadar ceza yiyorlarsa, siyasi kanada dokunulmuyorsa burada ciddi bir adaletsizlik hukuksuzluk var...

Yazıklar olsun...
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar