Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilin bakalım 166... (1 Görüntüleyen)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

müstahsen

Yasaklı
FK Üyesi
Puan 93
Çözümler 0
müstahsen
Mutfaktan, cicekten, bocekten ve dünya meşgalesinden cıkmak istedim bu soruyu naklederken..

Allah'in aciz kulu müstahsen'in en cok dillendirdigi ayet hangisidir..

Ipucu veriyorum: 7 kısa surede aramayin..

Ve rica ediyorum cevap yazarken kendi ayetlerinizi de yaziniz..

Çözüm
Başimiza bela olan covid ve hayat pahaliligin, aileler arasinda maddi ve manevi ucurumlara sebeb oldugunu düşünerek 2 yıl demıstim.. 12 yıl demem gerekiyormuş..:) yazmış oldugun ayetin ben de oluşturdugu ilk cagrışim buydu efem..

Halbuki cok kolay sormuştum..
Belki de soruyu yanlıs sormuşumdur..
ilk actigim konuda DUA demiştim..soruda da aciz kul demiştim..hic dikkatli degilsiniz..
Dizi sorsam, hele ki gönül dağı gibi...Ooooo..:))

Meal okumalarina başladigim zamanlar (20 yili aşkın) aldigim notlar arasında en cok dua ayetleri vardı..ve bu ayeti cogu zaman dularımin ardina eklerim..

Onlardan sonra gelenler de “Ey Rabbimiz,” derler. “Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı kin...
Tevbe süresi 24...

De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım-akrabanız, kazandığınız mallar, durgunluğa uğramasından endişe ettiğiniz ticaretiniz ve hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah buyruğunu (kıyameti) gerçekleştirinceye kadar bekleyin. Allah günaha saplanmış kimseleri hidayete erdirmez.

Qasem daha cok son iki yıldır mi dillendiriyorsun bu ayeti..:)

Hey ahali, cok mu zor geldi...:unsure:Dancaktar, agac, mangal sefası yapacağina buraya yaz bir şeyler..;)

Furkan suresi 77. ayet

Her milletin yöneldiği bir kıblesi vardır. Siz hep hayırlı işler yapmada birbirinizle yarışın! Nerede olursanız olun, Allah hepinizi huzurunda bir araya getirecektir. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter.

Bakara - 148. Âyet

@müstahsen, son iki yıldır derken...?
O ayet hayatımın merkezine 2010 da oturdu...
Vahyin her ayeti hayatın içinde sürekli insanı sigaya çeker. Yani benim ayetim diye bir ayet yok. Her ayet ayrı ayrı doğrudan yada dolaylı olarak bizi hayatı muhattab alır

Son düzenleme:
Başimiza bela olan covid ve hayat pahaliligin, aileler arasinda maddi ve manevi ucurumlara sebeb oldugunu düşünerek 2 yıl demıstim.. 12 yıl demem gerekiyormuş..:) yazmış oldugun ayetin ben de oluşturdugu ilk cagrışim buydu efem..

Halbuki cok kolay sormuştum..
Belki de soruyu yanlıs sormuşumdur..
ilk actigim konuda DUA demiştim..soruda da aciz kul demiştim..hic dikkatli degilsiniz..
Dizi sorsam, hele ki gönül dağı gibi...Ooooo..:))

Meal okumalarina başladigim zamanlar (20 yili aşkın) aldigim notlar arasında en cok dua ayetleri vardı..ve bu ayeti cogu zaman dularımin ardina eklerim..

Onlardan sonra gelenler de “Ey Rabbimiz,” derler. “Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı kin bırakma. Rabbimiz, muhakkak ki Sen çok şefkatli, çok merhametlisin.” (Haşr 10)...

Son olarak..Kur'an'ı arapca okuyanlara selam olsun..

Çözüm
@müstahsen, Hurşit bunca yıllık dostun olarak bende tahmin edemedim edilmesini bekleme hemen yaa :D
Hatta kopya çekmeye çalışırım olmadı :)

Âmin Âmin Âmin Ya Muin Rabbim iki cihanda razı olsun inş...

@müstahsen, ben vahyi bilmediğim bir dilden okumam :)
İslamla tanışoklığım 2010 ve Cihad ayetleri ile ilk haşir neşir oldum.
Bu daha çok yaşantı farkından geliyor usta :)
Akşam ayete devam edeyim bulan olmazsa

Bildigi dilden yazmayanlaraydı sitemim..;)
vahiyle; cihad ayetleriyle bir tanişma olduguna goreee..hmmm, yoksa mavi marmara da sen de mi vardın..:) tabi diger yönüyle de anlayabiliriz..

Ayeti soyledim Qasem, baska bir konu altinda vahiy merkezli mülahazalar yapabiliriz..belki, nasip..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri