Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Dizi Analiz Ben Gri

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
  • İstatistikte sabit
  • #1
indir.jpeg

Ben Gri dizisine benim için çok değerli olan bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım. 1. Sezon 8 bölümden oluşmakta ve sezonu geçen haftalarda bitirdim. Devamı gelecek mi, hiç sanmıyorum

Bir avukatın başından geçen olay örgüsnde daha özgün bir çalışma beklerdim ama bana TRT nin Halka ve Black miror yapıtlarını hatırlattı. Senaryo değiştirilmiş ama aynı paradigma ile sunulmuş gibi...

Konusu ; Türkiyenin sayılı güçlü avukatlarından Fuatın kızının başına gelen tecavüz olayı sonrası avukat intikam alma peşine düşer. Dizi bu intikam hareketinin başına açtığı ve içindeki diğer adamı ortaya çıkaran olaylar örgüsünden oluşuyor. Kızının intikamını alır ama bunun için çok ağır bedeller öder. Kendi içinde karanlık taraf ile yüz yüze gelir ve yaptığı hataları telafi etmeye çalıştığı bir hatalar silsilesi içinde kendini bulur.

Bir tek mesaj için böyle bir dizi bana saçma gelsede izlenebilir bir dizi. Güven sorunun had safhada tutulduğu, herkese her şey yaptırılabilir mesajını çok üst perdeye taşımışlar. Bana göre bu mesaj içinde bir çok problem taşımakta zira karekteri güçlü insana kimse zorla istediği bişeyi yaptıramaz.

Üzerine uzunca konışuşabilecek bir konu aslında, izleyen olursa dizinin vermek istediği temel mesajı tartışmaya açabiliriz.

Yine mantık hatalarından biride liseli kız arkadaşının kendi evinde sürekli ikame ile kalması Türk aile yapısına çokta uymayan bir Türk filmi içeriği ile mantık hatası yapılmış.

Diğer tarafta Vesayet için kendisine gelen bir müvekkili ile yaptığı konuşmada şok etkisi yaratan konuşmalar şaşırttı. Avukatın hayatını kaleme alırken keşke avukatlık bürosundan destek alınsaydı.

Timuçin Esen ve Ebru Özkan ikilisinden daha kaliteli ve özgün bir yapıt bekliyordum.
İzlediğime değdi mi? Evet...

Dizi Puanım : 10/5
 

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,282
Çözümler
1
Tepkime puanı
37,958
Puanları
113
Diziyi izledim. Senaryosu daha önce izlediğim bir filmi hatırlattı. Filminin konusu değişik doğum günü hediyesiydi. Başına gelen olaylar sonrası intihar etti ve kutlama salonuna düştü.
Ben Gri de de öyle bir son bekledim değilmiş.
Mavi balina oyununa benzer senaryo pek çok kötü olaya sebep olabilir.
 

Zoe

FK Oyuncu
💬
Katılım
9 May 2020
Mesajlar
5,402
Çözümler
4
Tepkime puanı
12,484
Puanları
113
Burç
Boğa
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Nor aldım izleyeyim, vizeden sonra :D
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar