Sabah eşime dedim ki; “Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.” Ne gibi, dedi. Dedim, ebeveynlik ekip işi. Çocukların ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimiz. İkimizin. Ben kendi sorumluluğumu ne kadar layıkıyla yaparsam, senin işin o kadar kolaylaşır. Mesela kızımız iki yaşını geçti, ben de bilirim eline tablet verip köşeye oturtmayı, ama yapmıyorum. Oyun oynuyorum, işimi onun uyku saatine göre planlıyorum. Bak Eymen pişi istedi diye sabah daha erken kalkıp hamur mayaladım, yapmasam yapmam, çünkü gece 1.30’dan 4’e kadar Meva’yı uyutmaya uğraştım... Böyle böyle saydım. Dedim, öv beni, duymaya ihtiyacım var
)) Allah senden razı olsun, senin gibi anne görmedim, nasıl şahane bi’şeysin diye abartılı abartılı övdü sağolsun? Ne yalan söyleyeyim iyi geldi
) Tabii ki ebeveyn olarak yaptıklarımızı önce Allah rızası, sonra sorumluluk bilinci ve evlat sevgisiyle yapıyoruz ve bunun için kimseden karşılık beklemiyoruz. Ama arada böyle şeyler duymaya da ihtiyacımız var. Hani hep denir ya “Ben söyleyince ne anlamı var, kendi düşünsün” diye. Bence öyle değil. Adam müneccim değil sonuçta, her isteğimi nereden bilsin
) Söylemek gerek. Şu iki cümleyi gerektiğinde kullanmaktan çekinmeyin bence; “.....duymaya ihtiyacım var”, “......yapmaya ihtiyacım var”. Bizim ihtiyacımızı bizden iyi kimse bilemez sonuçta.
Hatice Kübra Tongar

Hatice Kübra Tongar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.