Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

İlkbahar Başarı Tesadüf Değildir!

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,286
Çözümler
1
Tepkime puanı
37,963
Puanları
113
Başarı tesadüf değildir. Bazen küçük bir dokunuşla gelir başarı, bazen çok çalışarak.
Pek çok anne evladına, eğitim ve okul hayatında yardımcı olamadığını söyler. Çünkü kendisi bilmiyordur evladına nasıl yardımcı olsun. Birkaç başarı hikayesinden bahsedeceğim. Yardımcı olmak için bilmenin gerekli olmadığını yaşayanlardan öğrenelim.
İlk kahramanımız bir anne. Evladına her gün okuldan geldiğinde "Bugün ne öğrendiğini bana anlatabilir misin. Bende öğrenmek istiyorum." der. Sonrasında ne mi olur? Çocuk annesine yeni bir şeyler öğretme hevesiyle derslerini daha dikkatli dinler. Eve geldiğinde annesine anlatır. Yıllar sonra düşündüğünde aslında annesinin o günkü dersleri tekrar ettirdiğini fark eder.
İkinci kahramanımız yine bir anne. Evladına okuldan her gelişinde "Öğretmenine bugün daha iyi soru sorabildin mi." diye sorar. İlerleyen yaşlarında konuyu ne kadar iyi bilirse o kadar iyi soru sorabileceğini öğrenir ve annesine teşekkür eder.
Üçüncü kahramanımız bir baba. Kızı okumayı yeni öğrenir, çeşitli yazılar hikayeler okumaya başladığında kızına "Okuduğun yeri bana anlatır mısın." der. Sadece bir okuma hakkı vardır. Sonuç mu? Derecelerle geçen eğitim hayatı.
Dördüncü kahramanımız yine bir baba. Çocuğuyla bir oyun oynar. Bir mağazanın karşısında dururlar. Çocuğun bir süre vitrine bakmasına izin verir. Sonra çocuk vitrine arkasını döner. Babası vitrindekilerle ilgili sorular sorar. İlerleyen yıllarda olaylar karşısında hiç kimsenin fark etmediği detayları fark eden bir yetişkin vardır.
Sonuncusu ise benim hayatımın dokunuşu. Yazmak. Sonucu zaman gösterecek.
Mevla görelim ne eyler ne eylerse güzel eyler.

NoktA



1.md.jpg
 

Meva

Haber Editörü
Kendi Dünyasında
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,017
Tepkime puanı
22,228
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@AsyA ' cım değişik birşey oldu tevafuk bir şekilde konuna yönlendirildim daha önce niye okumadım diye biraz üzüldüm :( daha önce bir konuna yazmışım ama dalgınlığıma gelmiş okuyamamışım ilk fırsatta mutlaka yazmayı hiç bırakma olur mu çok başarılı bir kaç defa üst üste okudum çok beğendim :)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar