Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Başağrısına İlaçsız Çözüm

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Burç
Yay
Memleket
Antalya
DisPVx
1. Yürüyüşe çıkın.

Özellikle stres ve bilgisayar ekranına bakmaktan kaynaklanan ağrıları çözmekte birebir.
Tempolu bir şekilde koşmak da çok faydalı olacaktır. Bilimsel araştırmalar aerobik egzersizlerin ağrıların şiddetini ve sıklığını azalttığını gösteriyor.

2. Başınıza buz tutun

Buz torbasını alnıza, şakaklarınıza ya da ensenize koyun.

3. Sıcak bir duş alın

Hızlı alacağınız bir duş bile gün içindeki yaşadığınız stresi azaltacaktır, böylece başağrınız da azalacaktır.

4. Başınıza masaj yapın veya yaptırın

Baş parmağınız ve işaret parmağınızı kullanarak başınızın ağrıyan yerine hafif baskı uygularak masaj yapın.

5. Uyumaya çalışın

Sessiz bir odaya çekilin, perdeleri kapayın ve uzanın. Nefes alıp vermenize odaklanarak uykuya dalmaya çalışın.

6. Bir şeyler yiyin

Baş ağrıları sıklıkla açlıktan kaynaklanır. Küçük bir porsiyon yemek yiyip ağrının geçmesini bekleyin.
Uzun vadede bu sebepten kaynaklı başağrısını engellemek için, her gün aynı saatlerde düzenli yemek yemeye özen gösterin.

7. Ve en önemlisi susuz kalmayın

Vücutta sıvı eksikliği de başağrısına neden olmaktadır. Vücut susuz kaldığında beyne daha az kan ve oksijen gider, bu da başağrısına sebep olur.
Başağrınız başlar başlamaz hemen bir bardak soğuk su için. Eğer başağrınız susuzluktan kaynaklanıyorsa hemen geçecektir.

Bu öneriler elbette basit ağrılar için;ben mesela hafif tansiyonum yükselirse ya da nedensiz başım ağrımışsa bol su içerim,geçmezse ilaç alırım..

Haşgeşle büyüyen bir şişman birey olarak bunların hiçbir etki etmiyor bana.
Ağrı kesici haplar bile etki etmiyor.
Sadece bir hap var, o haricinde geçiren hap yok maalesef.

Başınız ağrıyorsa büyük ihtimal vücudunuz susuz kalmıştır, tabi bir çok nedeni vardır ancak çoğu insan günlük rütininde şu içmeyi unutuyor ve bu da baş ağrısı yapıyor. Ilk iş kesinlikle şu için:)

Başınız ağrıyorsa büyük ihtimal vücudunuz susuz kalmıştır, tabi bir çok nedeni vardır ancak çoğu insan günlük rütininde şu içmeyi unutuyor ve bu da baş ağrısı yapıyor. Ilk iş kesinlikle şu için:)
Su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyen birisiyimdir. Evin her yerinde nerdeyse su şişeleri vardır o derece diyebilirim ?

Doğal yöntemle geçen hiç birşey yok en doğalı kıvranmaya dayanaklı ol sonra kendiliğinden geçiyor.. neler çektim diş baş kol bacak omuz kas kalp dalak böbrek :haha: dişte sadece antibiyotik .. hele dil hiç geçmez

Onu da kullandım abim de o da işlemedi benim kalın kafaya :)
Şimdilik bu iyi gibi, alışkanlık yapmasın diye ağrıdığında uyumaya çalışıyorum.

İkisi eşdeğer ilaç.
Ama oldukça zararlı aman almamaya çalış

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri