- Katılım
- 3 Mar 2021
- Mesajlar
- 7,018
- Tepkime puanı
- 22,231
- Puanları
- 113
- Konum
- Siirt
- Burç
- Akrep
- Memleket
- Siirt
- Cinsiyet
- Takım
Balık Tadında Patlıcan Kızartması Tarifi'nin Malzemeleri
- 5 adet patlıcan
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- Sıvı yağ
- Yoğurt
- Pulbiber
Balık Tadında Patlıcan Kızartması Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcan severler buraya balık tadında çok lezzetli muhteşem bir tarif- Patlıcanlarımızı güzelce yıkayalım ve sapını kesmeden uzunlamasına dörde bölelim tuzlu kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
- 8 -10 dakika falan yeterli oluyor ve süzgeç üzerinde süzülmesi için biraz bekletelim.
- Yumurtayı patlıcanı rahatça çevirebileceğimiz bir tabağa kıralım ve biraz tuz serpip çırpalım ayrı bir tabağada galeta unu ve Mısır ununu karıştırıp koyalım. Ve unuda ayrı bir tabağa koyup ve patlıcanlarımızın her tarafını önce una sonra yumurtaya en son galeta unu ve mısır unu karışımına iyice bulayalım.
- Kızgın yağda kızartalım kağıt havlu üzerine alalım ve biraz ılıyınca yoğurt ve pul biber ile süsleyip servis edelim.