Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Balık Tadında Patlıcan Kızartması Tarifi'nin Malzemeleri
5 adet patlıcan
1 yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
Tuz
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Servis için ;
Yoğurt
Pulbiber
Balık Tadında Patlıcan Kızartması Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcan severler buraya balık tadında çok lezzetli muhteşem bir tarif
Patlıcanlarımızı güzelce yıkayalım ve sapını kesmeden uzunlamasına dörde bölelim tuzlu kaynayan suda yumuşayana kadar haşlayalım.
8 -10 dakika falan yeterli oluyor ve süzgeç üzerinde süzülmesi için biraz bekletelim.
Yumurtayı patlıcanı rahatça çevirebileceğimiz bir tabağa kıralım ve biraz tuz serpip çırpalım ayrı bir tabağada galeta unu ve Mısır ununu karıştırıp koyalım. Ve unuda ayrı bir tabağa koyup ve patlıcanlarımızın her tarafını önce una sonra yumurtaya en son galeta unu ve mısır unu karışımına iyice bulayalım.
Kızgın yağda kızartalım kağıt havlu üzerine alalım ve biraz ılıyınca yoğurt ve pul biber ile süsleyip servis edelim.
Dün yaptığım tarif sebze yemeyen çocuklarınız varsa deneyip böyle yedirebilirsiniz benim yiğencanlar tadını çok sevdi başta balık sandılar bir şey demedim sonra kurnaz yiğen teyze bunun sapı patlıcana benziyor bu patlıcan sonra olsun patlıcan çok lezzetliymiş deyip hepsini yediler bir dahaki sefere bir de kabak tan deneyecem bakalım onun tadı nasıl olacak