
BAL KABAĞI TOPLARI

*10-15 dilim – şekersiz pişmiş Bal kabağı
*Yarım çay bardağı öğütülmüş ceviz
*2 yemek kaşığı Yulaf ezmesi
*1 yemek kaşığı Tahin
*1 yemek kaşığı Pekmez
*1 yemek kaşığı Bal
*1 çay kaşığı Tarçın
*Hindistan cevizi (1 yemek kaşığı karışım için

*1-2 yemek kaşığı topları kaplamak için)

*Bal kabağı çatal ile ezilir.
*Diğer tüm malzemeler kabağa ilave edilip güzelce kaşık yardımı ile karıştırılır.
*Oluşan karışımdan avucumuzun içinde küçük toplar yaparak hindistan cevizi ile kaplanır.
*Buzdolabında 1-2 saat yulaf ezmesinin karışımdaki suyu çekip yumuşaması için bekletilir.
Afiyet şifa olsun
