Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soruyoruz!! Babamın deri altından kervan geçiyor, çaresi nedir :(

Epigen_AykanX

Its not the tools, Its the system you use.
FK Üyesi
Burç
Yengeç
Hobim
Yazı, Blog, Podcast, Ekitap, Youtube, Mimari Tasarım
İsim
Aykan
Meslek
Freelancer
Memleket
Samsun
JkcUDD
Merhaba,

Yakın zamanda ailemle birlikte uyuz (Scabies - Scabiei) sorunuyla karşı karşıya kaldık ve bu süreç oldukça yorucu bir hale geldi.

Bu konuda internette okuduklarım ve deneyimlerden yola çıkarak kendimizce bir tedavi planı oluşturduk, ancak hala kafamızda birçok soru işareti var.

Şu an uygulayacağımız süreç şu şekilde:

Temizlik ve Hijyen:

Vücudu sirke ile ovalayıp ardından banyo yapacağız.
Sonrasında vazelin ve kükürt karışımını hazırlayıp vücuda uygulayacağız.
Her gün temiz kıyafetler giyip ve kullanılan her şeyi yıkayacağız.

Süreç:

Üç gün boyunca banyo yapmadan bu karışımı uygulamayı sürdüreceğiz.
Evdeki tüm kıyafetleri, nevresimleri jumbo boy çöp poşetlerine koyup temizleyeceğiz.

Sorunumuz şu ki, bu süreç doğru bir yöntem mi?
Uyuzun kuluçka dönemini göz önüne aldığımızda, aile içinde herkese yayılmış olabileceğinden endişe ediyoruz.

Şu an bende belirgin bir kaşıntı yok ama olma ihtimaline karşı temkinli davranıyoruz.
Bu durumu daha önce yaşamış ya da şu anda yaşayan kişiler varsa, deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Uyguladığınız yöntemler nelerdi?
Tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar var mı?
Sürecin psikolojik ve fiziksel zorluklarını nasıl atlattınız?

Bir yandan da bu durumun sosyal çevreye ya da eve gelen kişilere bulaşma ihtimali olduğu için kendimi oldukça tedirgin hissediyorum.

Wilkinson 12.5 pomat, ziver gibi seçenekleri çok övüyorlar.
Diğer doktorun verdiği ürünü de hep kötüleyenler oldu.
Babam, annem, ablam yaptı ve ben hala yapmadım.

Bu yüzden hem tedavi hem de korunma konusunda önerilerinizi bekliyorum.

İnşallah burada da bunu yaşayan yoktur.

Yaşayan olduysa da gerçek anlamda süreç için konuyu okuyacak, yararlanacak kişilere de yardımınız olması hasebiyle istişare edelim isterim.

Belki geç oldu ve gündüz de olsa bir beyin fırtınasına hayır demem.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim!

Son düzenleme:
Çok çok geçmiş olsun Rabbim Şafii ismiyle şifa versin hepinize İnşallah,,inşallah iyi olursunuz,

Öyle bir süreç yaşamadım, yaşayan olursa bizlerde bu sayede bilgileniriz İnşaallah,,

Teşekkür ederim.
İnşallah öyle olsun istiyoruz.

Çok çok zor süreç yıllar önce kızım üzerinden bu illet hastalıkla tanışmıştık fakat doktorumuzun yaptığı karışım ilaçla kurtulduk.
İllaki size de önerilmiştir ısrarla kullanın.
Bedende iğne ucu kalmayacak şekilde tim bedene uygulayın ve temiz üst baş giyiniz ve asla duş almayınız ilaç üzerinize nüfus etsin ve bu işlemi 3 gün uygulayın Allahın izniyle şifa olur.

Çok çok zor süreç yıllar önce kızım üzerinden bu illet hastalıkla tanışmıştık fakat doktorumuzun yaptığı karışım ilaçla kurtulduk.
İllaki size de önerilmiştir ısrarla kullanın.
Bedende iğne ucu kalmayacak şekilde tim bedene uygulayın ve temiz üst baş giyiniz ve asla duş almayınız ilaç üzerinize nüfus etsin ve bu işlemi 3 gün uygulayın Allahın izniyle şifa olur.
Doktorun verdiğini etkili görmedik.
Zaman kaybetmeyelim diye eczacı bir arkadaşımıza özel ilaç yaptırdık.
Dediğiniz gibi yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah herşeye daha dikkatli olacağız.
Su ve vitaminleri alacağız. Kan tahlili de yaptırıp vücut bağışıklık sistemi için uzun vadede vücudun toleranslı olduğu her ne varsa tespitini yapıp ona göre hayata devam edeceğiz. Çok teknik birşey olursa buradan detay vereyim de başına gelecek olursa (inşallah gelmez) herkese yararı olur.

Dediğiniz gibi yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah herşeye daha dikkatli olacağız.
Su ve vitaminleri alacağız. Kan tahlili de yaptırıp vücut bağışıklık sistemi için uzun vadede vücudun toleranslı olduğu her ne varsa tespitini yapıp ona göre hayata devam edeceğiz. Çok teknik birşey olursa buradan detay vereyim de başına gelecek olursa (inşallah gelmez) herkese yararı olur.
Sonuç bilgilerini bizimle paylaşmanız güzel olur teşekkür ederiz. fkmerhaba5

Bana majistral ilacın içeriği atarmısınız ?

Zaten gerekli hijyen kurallarına uyuyorsunuz şuan , kuluçka ile sadece ilaçla mücadele edebilirsiniz. İlaç kıllanmadığınız sürece hiç bir hijyen sizi kısa sürede kurtarmaz.
Hızlı bulaşma safhası yok sadece yatılı misafir almayın , uzun süreli cild temaslarından kaçının

Bana majistral ilacın içeriği atarmısınız ?

Zaten gerekli hijyen kurallarına uyuyorsunuz şuan , kuluçka ile sadece ilaçla mücadele edebilirsiniz. İlaç kıllanmadığınız sürece hiç bir hijyen sizi kısa sürede kurtarmaz.
Hızlı bulaşma safhası yok sadece yatılı misafir almayın , uzun süreli cild temaslarından kaçının
Lanolin kutusu içerisinde koyu kahverengi bir ilaç yapıldı.
İçeriğine başka şeyler de katıldığına inanıyorum. İçeriği benimle paylaşmazlar diye düşünüyorum.
Kükürt ve vazelin gibi topak topak değil bayağı ''Gres Yağı'' kıvamında bir ilaç. Reçete de edilebilirdi fakat evden çıkamadığımızdan dolayı yazdıramadık doktora. O yüzden benim eczacı teknisyeni arkadaşım aracılığıyla, yarısını ödemek şartıyla ''ücretine mukabil'' yaptırdık.

TcsNrrK.png

Son düzenleme:
Lanolin kutusu içerisinde koyu kahverengi bir ilaç yapıldı.
İçeriğine başka şeyler de katıldığına inanıyorum. İçeriği benimle paylaşmazlar diye düşünüyorum.
Kükürt ve vazelin gibi topak topak değil bayağı ''Gres Yağı'' kıvamında bir ilaç. Reçete de edilebilirdi fakat evden çıkamadığımızdan dolayı yazdıramadık doktora. O yüzden benim eczacı teknisyeni arkadaşım aracılığıyla, yarısını ödemek şartıyla ''ücretine mukabil'' yaptırdık.

tYPqYR7.png
TcsNrrK.png

Kutuda bunlar yazıyor, içerikle alakası var mı bilmiyorum:

SIHHAT PURE LANOLİN

İçindekiler:

Lanolin Lanolin, cildinizi nemlendirerek kurumasını ve çatlamasını önler.
Terniz bir cilde ince bir tabaka halinde uygulayınız. Topuk, dirsek ve dizi gibi çok kuru ve çatlamış ciltler.

Uyarılar: Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız.
Güneş ışığından uzak tutunuz. Oda sıcağında muhafaza edin. Haricen kullanılır.

1000 gr

SN: 02/26
ÜRT.: 02/24
SKT: 33/53
Bu değil sadece kutuyu kullanmışlar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri