Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Aşı yaptırmayanlar.

hali hazirdaki hiçbir asinin 4.ncü faz denemesi yapilmadi. 3ncü faz denemesi tamamlanan da biontec sanıyorum. o bakimdan su ana kadar asi olanlarin hepsi denek durumunda. hele bir onu da tamamlasinlar bakalim da bakariz duruma göre. simdilik olmayi dusunmuyorum. olanlari da yadirgamiyorum.

@YarenYaren is verified member. biz daha ilk dozu olmadık :)
Yani bize aşı olmamız için kapı aralayan da yok. Bu ülkede yaşadığımız bellimi onuda bilmiyorum. Gerçi vergiler için yaşadığımız kabul ediliyor.
Velhasıl kelam aşı olmadık, güya ilk aşı olacak tayfadayfık, lakin allem edip kullem edip üreticiyi devre dışı ettiler.
Olmayı düşünüyorum, tabi sıra gelirse...

Sen zaten hastalığı geçirdin ,en çok antikor hastalıkla oluşuyor ve senin yaş grubuna çok az kaldı ..
Uzman biri çıkıp aşının mantığını anlatsa iyi olacak ya.....

@YarenYaren is verified member., iyide antikor oluşumunda 6 ile 9 ay arası bir korunma söz konusu. Ya sonrası...
Az çok hepiniz beni tanır bilirsiniz. Beni bile sarstıysa bu virüs gerisini siz düşünün. @lacivertlacivert is verified member. ile beraber düştük. Lacivert nekadar zor atlattı ben şahidim.

Cidden bir an önce aşı olup bir kaç ay rahat etmek istiyorum. Zira ben korunmuyorum

Seni hastalık sarstıysa ,aşı hastalığın kaçta kaçı etkiye sahip,yani aşı olmayanlar minimum yan etki için hasta olmayı mı yeğliyorlar ,anlamıyorum ben ?
Antikor vücutta sürekli kalmıyor elbette ama gerek hasta olup iyileşerek gerek aşı olarak vücut virüsü tanıyor ve yeniden hastalık vücüda girerse hazırlıklı oluyor böylece hastalık hafif anlatılıyor.
Zaten hastalığı geçirenlere aşı sırası gelse dahi ileri tarihe erteleniyor,net zaman bilmiyorum ama sanırım 6 ay sonrasına randevu veriliyor.

@YarenYaren is verified member., işte sorun tamda burada başlıyor. Antikor oluşmuş hastalarda normal şartlarda vücudun aşıyı tanıyor olması ve ona göre imun sisteminde bir savunma mekanizması geliştirmesi gerekli, lakin virüse karşı bunu yapamıyor. İkinci kez geçirenler daha ağır atlatıyor. Bir çok örneğini görüyoruz burada. Hiç adil bir durum değil.

Hastalığı ikinci kez geçirenlerin istatistiğini bilmiyorum,sanıldığı kadar çok olmamalı ,burada bazı gözardı ettiğimiz etkenler var.
İlk zamanlarda testlerde doğruluk sorunu vardı,hatırlayın ,hiç şikayeti yok pozitif,yüzde yüz belirtiler var,tomografi pozitif test negatif ,buna çok rastladık.
Bi hastaya 4 kez pcr bakıldı hepsi negatif geldi ,15 gün yattı çünkü belirtileri çok netti,iyileşti ,çıkmadan 1 gün önce devlet antikor testi gönderdi ,ilk o hastaya baktım ve sonuç kuvvetli pozitif yani o kişi testler negatif çıkmasına rağmen coviddi
Aynı şekilde bi doktor ,testi pozitif üstelik yaşı 60 küsür ,hiç belirti göstermedi ,evinde izole oldu,geldi ,antikor negatif.
İkinci kez geçiren ilki yanlış pozitif olabilir ya da antikoru negatifleştikten sonra yeniden hastalanmış olabilir ,vücut direnci ikincide daha düşük olabilir ne bileyim geç kalmış olabilir,ben geçirdim deyip tedbirsiz davranmış olabilir.

@YarenYaren is verified member., sonrası için konuşuyorum. İlk dönem zaten muammaydı. Ama son dönem test sorunu büyük oranda çözüldü. Elbetteki bir çok etken vardı. Örneğin virüs bağışıklığı saldırarak onu çökeryip başka hastalıkların vücudu ele geçirmesini sağlarken hasta pozitifleşip aynı zamanda diğer şikayetleri için kliniğe başvuru yapmıyor. Haliyle hastalığı ikinci kez geçirdiğinde ciddi anlamda ağır geçiriyor.

Örneğin ben burada hastalığı iki kez geçirmiş hasta ile karşılaştım yaşı 103 ve tek bir belirti dahi göstermedi. Ama antikor testlerinde hastanın hastalığa iki kez maruz kaldığı tesbit edildi. Teyze hala çelik gibi lakin istisnalar kaideyi bozmuyor.
Elimizdeki aşılar çiçek hastalığı gibi değil yada hepatit değil daha çok grip aşıları formunda. Hastalığın yayılmasını önleme ve daha hafif atlatılmasını sağlamaya yönelik kısa vadeli aşılar.
Bana sorsanız menşei e bakılmaksızın hepsi yüzde 90 üzerinde güvenli. Çünkü alt yapısı daha önce atılmış çalışmalar ve benzeri klinik çalışmalar 30 yıldır var, öyle birden bire aha bulduk değil...

Velhasıli kelam. Elimizde yeteri kadar veri ve istatistik olmadığı için hastalığı atlatmış insanların ertelenmesi bana göre yanlış :)
Beni aşılayın :)
Ben aşı olmaya cam deyenlerin yerine beni aşı yapın :)

Efulim Şimdiden gönder çayımı :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri