Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

TR Haberler Antalya'da teleferik kabini parçalandı: 1 ölü, 10 yaralı

Meva

Haber Editörü
🦋Kendi Dünyasında🦋
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,129
Tepkime puanı
22,601
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 7 kişi olay anında, 3 kişi de tahliye sırasında yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgeye gece uçuş kabiliyetine sahip Jandarma helikopteri gönderildiğini duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazayla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ve kazanın tüm yönleriyle araştırılacağını ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de teleferiğin yıllık ağır bakımları ile normal rutin bakımlarının yapıldığını söyledi. Antalya Valiliği, kentteki teleferik kazası nedeniyle havadaki kabinlerde mahsur kalanlardan 96'sının kurtarıldığını bildirdi.

1712989469778.png

1712989492223.png

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunan 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır.

AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterimiz ise 25 kabinde bulunan toplam 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00’de Aydın’dan bölgeye intikal etmek için havalanmıştır.

Antalya’da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir.

Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir.

Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK’tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle; Erzurum İl AFAD ve JAK’tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

Kaynak : ntv.com.tr
 

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,333
Çözümler
5
Tepkime puanı
29,449
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
Teleferik faciasında son durum

Antalya'daki bir kişinin öldüğü teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ifadesinde, düzenli olarak yapılacak işlemlerin seçim sonrasına bırakıldığını söyledi. Yellice, "Seçimler dolayısıyla 159 kalem işten 19 kalemi yapıldı. 159 kalem içinde yerine getirilmeyen eksiklikler seçimlerden sonra tamamlanacaktı" ifadelerini kullandı.

Antalya’da Tünektepe’ye yolcu taşıyan turistik amaçlı teleferiğin bir direği yıkıldı. Kırılan direk bir kabine çarptı, tabanını parçaladı; kabin düştü, içindekilerden Memiş Enes Gümüş öldü, ikisi çocuk yedi kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç beş şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Kepez'in yeni Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan tutuklandılar.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar