İktibas Altaylı'dan akıl ve mantığa sansür! (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Makale Köşe Yazıları ( İktibaslar)

Altaylı'dan akıl ve mantığa sansür!​

Türkiye'ye sınırdan mülteci akını olduğu ya da Hatay'ın işgal edileceği gibi iddiaların akıl dışı olduğu yorumu Fatih Altaylı'yı rahatsız etti!​

Screenshot_2023-02-15-20-21-29-762-edit_com.mi.globalbrowser.md.jpg
HAKSÖZ-HABER
Fatih Altaylı, Habertürk'te yönettiği bir program sırasında Suriye sınırından depremden sonra Türkiye'ye milyonlarca insanın geçtiği ya da Hatay'ın Araplar tarafından işgal edileceği gibi safsataları fütursuzca dillendirirken akla ve mantığa davet edilince sansür yoluna gitti.
Programda Gazeteci Faruk Aksoy'un "Sınırda mülteci geçişi olmadığı söyleniyor ancak Hatay Hataylılar tarafından terkedilirse sınırdan birilerinin girip girmemesine gerek yok, içeride daha önce girmiş sığınmacıların anayurdu haline dönüşebilir." ifadeleri üzerine Altaylı "Hatay bir Arap kentine dönüşmek üzere" yorumunu yaparken titri ekranda "yer bilimci" olarak yer alan Celal Şengör "Hatay elden gidiyor" diye veryansın etti!
Altaylı, Şengör'den de aldığı destekle "Bunun gideceğini zaten biliyorduk, göçmen politikasının vahim sonuçları olacağını biliyorduk, deprem onu belki 20 yıl belki 50 yıl öne çekti." deyince programın bir başka konuğu olan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Ahmet Tamer Aker dayanamayıp programdakileri akla ve mantığa davet etti.
Aker'in "Biraz erken sanki, sekizinci günde böyle bir 'Hatay elden gidiyor' gibi korkular için. Beş milyon Suriyeli nereden geliyor, beş milyon kişi var mı orada? Çok akılcı gelmiyor, biraz sakin karşılamakta fayda var." şeklindeki itirazları üzerine cevap vermekte zorlanan Altaylı ise çözümü sansürde buldu.
Altaylı İdlib'den geleceklerin radikal teröristler olduğunu, Aker'in uzmanlık alanının ise demografi olmadığını söyleyerek konuyu kapatmak zorunda kaldı.
Halbuki yer bilimcilerin davet edildiği programda demografi üzerine konuşabilecek en yatkın kişi ise Aker'in kendisi idi.
Öyle ya, Altaylı'nın derdi uzmanlık alanı da değildi: Sanrıları, merhametsiz iddiaları ve safsatalarına engel olunmasın yeter!


Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Akıl sağlığı yok zaten. Az önce üniversitelerle ilgili söylediği yalanda ayrı bir şey. Bu adam hayatı boyunca yalancılığı ve provakatörlüğü şiar edinmiş biri
 
Bu adamın programlarını lise zamanlarımdan beri ara ara takip ederim. Her zaman sinir bozucu, her zaman üslubu bozuk, sevimsiz... O zamanlar daha hararetliydi tabii... Neyse... Derdinin ne olduğunu bilen bilir.
Şu program yüzünden geçen @Qasem'e de dert yanmıştım. Adamlar depremi bir kenara bıraktılar, Hatay elden gidiyor dediler. Sosyal medyada da benzer şeyler yığınla...
Güzel kardeşim, Hatay'da sadece Hatay'ın yerlileri kaybedilmedi. Ayrıca Hatay'ın yerlileri nereli? Deprem sizin gibi din dil ırk seçmiyor. Yüzlerce sahipsiz Suriyeli çıkarıldı o enkazlardan...
Kafalarında her zamanki gibi paranoyakça korkular... Laiklik elden gidiyor, İran'a döneceğiz saçmalığı ve bu korku arasında bir fark göremiyorum ben.
 
Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri