Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Allahın isimlerinden verilebilir mi? (1 Görüntüleyen)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ravza

Yeni Üye
Puan 63
Çözümler 0
Ravza
Sayın Hocam, bebeklere Allahın isimlerinden verilebilir mi?

Internet sitenizden sorular içinde aradım, ancak bulamadım.

Bana da yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olacağım.

Birçok internet sitesinde Allah’ın isimleri bebeklere verilirken, ismin başına ''Abd'' eklenmesi gerektiğini söylüyor.

Biz Metin ismini vermek istiyoruz.

Bu durumda ism’in nasıl olması gerekiyor?

Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Cevap: Bazı isimler vardır ki bunlar Allah'ın özel ismi değildir. Allah'ın bir sıfatını belirtir.

Ama bunlar yaratıklar hakkında da kullanılır.

Meselâ metîn, sağlam, güçlü demektir.

Allah Metîn sıfatıyla anıldığı gibi herhangi bir şey için de metîn (sağlam) denilir.

el-hablu'l-metîn: sağlam ip demektir. Aziz kelimesi de öyle.

Azîz, değerli, güçlü demektir. Allah'ın sıfatlarındandır ama kullar için de aziz kullanılır.

Ümmetinin, ashabının, Peygamber yanındaki değeri, Peygamber'in ümmetine düşkünlüğü, aziz kelimesiyle anlatılır.

Azîzun aleyhi mâ anittum: Sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, o sizin sıkıntı çekmenize üzülür demektir.

Keza Allah'ın sıfatlarından olan rahîm kelimesi de Hz. Peygamber için kullanılmıştır.

Bil-mu'minîne raûfun rahîm: O, mü'minlere şefkatli ve çok acıyandır.

Ama İlâh veya Allah, yahut mün'im gibi isimler yaratıklara verilmez.

Özellikle "Allah" ismi yüce yaratıcının özel adıdır.

Hâsılı Allah'ın sıfatını belirten bazı kelimeler, yaratıklar hakkında da kullanılır.

Aziz, reuf, rahîm, cemîl gibi kelimeler yaratıklar hakkında da kullanılır.

Aksi takdirde dilde kullanılacak kelime kalmaz.

ALINTIDIR

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri