Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Alkol içmek ama domuz eti yememek

@agumanaguman is verified member., sordun detayla samimice düşüncemi ortaya döküyorum. İnsanlar konuşarak anlaşır. Beni anlamaya çalışman için yazıyorum.

Namaz bir şekli belli olan bir ibadettir. Eğer sonradan İslama girenler kendi dillerinde okusalardı bizde okurduk. Ama şekli ve içeriği belli olan ibadet ve semboller vardır. Ezan gibi. Bir çağrı ama Arapça sembolleşmiştir. Arapça okunur..

@QasemQasem is verified member., bende samimiyetini gördüğüm için rahat rahat konuşuyorum Usta rahat ol :)

Türkiyede diyelim ki cami ortamında namaz çıkışı Allah kabul etsin diye telkinde bulunurlar yada cenaze namazına katıldın Tanrı kabul etsin Tanrı rahmet eylesin diye konuşurmusun sakın memleketten örnek verme bana İstanbuldasın farzet ortamda zaza ve ya kürt kardeşimiz yok :)

Rahat rahat derim diyorsan sana bir lafım yok demem diyorsan yine gülerim sana o ayrı :)

İbadet dilinde haklısın ama ezan örneği geçmişte itönününün okuttuğu ezanla senin mantığın aynı olur .

Türkçe karşılığı olarak Tanrı uludur la başlayan ezan sana normaldir o zaman...

Genel itibari ile ısrarla neden savunma makamında savaş veriyorsun gerçekten şaşkınım Usta :D

Kabullenmekte erdemdir yüceliktir yüceltir insanı..

Not ; bilenme sakın bana ha :D

@agumanaguman is verified member.,

Savunma derken?
Burası forum, karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. :)
Sanırım en başından anlamadın beni, en başında kelimenin akışına göre kullandığım bir kavramdır Tanrı, demiştim.
Yani genelde Allah kavramını romence ve diğer tüm dillerde kullanmakla beraber konuşulan konu ve cümlenin akışına göre o dişin kendi kavramlarını Zeu, homa, Ğuda, Tanrı vs kullanıyorum. Bir önceki mesajda dile getirmiştim, tekbir, ezan, tevhid vb semboller öz dilinde yani Arapça olarak kullanılmalı aslı asla bozulmamalı. Haram yada günah mı, yok değil. Ama onlar bizim sembollerimiz. Haliyle kimsenin kutsalına dokunmadığım gibi kutsalına dokundurtmam. Benim için bu sembollerin değiştirilmesi düşünülemez.

Tanrı kabul etsin kelimesini hiç kullanmadım :) Tanrı kelimesini çok nadir genelde edebi cümlelerde cümlenin akışına göre kullanıyorum. Bunda asla bir bris görmedim. Yani burada neyi kabul edeceğim onuda anlamadım. Bir Türk Tanrı dediğinde ben kalkıp bunu hor görmem, sonuç itibari ile bu konuda bir yasak yada haram yok. Herkes kendi dilinde kullana bilir.

Bu konuda semantik yaklaşım sergilense dahi yine bazı kavramları öz dilde kullanımına karşı değilim. Ha art niyet ve saptırma amacı yaşıyorsa ozaman başka. Beni kimsenin değil kendimin niye kullandığı ilgilendirir

@QasemQasem is verified member., Tanri kabul etsin cümlesi örnek olaraktı Tanrı kelimesine istinaden..

Kullanmakta beis olamdğını belirtmen..

Demek istediğimi anlattım sende anlattın saygı duyarım ..

Savunma espiri amaçlıydı tabi ki fikir anlaşıyışı budur önemli olan..

Sağolasın Usta :)

Arada kılıçları çekelim güzel oluyor fikir babında :)

Alkol kullanmıyorum ama bu konuda kafamda bazı sorular var elbette.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri