Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Alkol içmek ama domuz eti yememek

Alkolle erkekliklerini kanıtlıyorlar sanırım, sigara gibi yada kadınlıklarını büyüdüklerini, Tanrının çokta umurlarında olduğunu sanmıyorum. Kendilerini kandırıyorlar
Konu dışı olacak belki kusuruma bakma yanlış anlamazsan Usta son zamanlarda Tanrı kelimesini telaffuz etmektesin sebebi nedir ?

@agumanaguman is verified member., çok fazla dille muhattab olmaktan kaynaklı. Herkes Allahı farklı trlafuzlarla ama aynı olarak telefuz eder.
Ben genelde Homa derim. Burada insanlar daha çok Tanrı kelimesini kullanır. Türkiyede Allah kelimesi kullanılıyor. Ama ben genelde Homa derim. Türkçe konuştuğumuz için benden duymuş olmazsınız.
Irkçılar gibi bilinçli olarak tanrı demiyorum. Kelime akışı içinde bazen kullandığım bir kavram

@agumanaguman is verified member., çok fazla dille muhattab olmaktan kaynaklı. Herkes Allahı farklı trlafuzlarla ama aynı olarak telefuz eder.
Ben genelde Homa derim. Burada insanlar daha çok Tanrı kelimesini kullanır. Türkiyede Allah kelimesi kullanılıyor. Ama ben genelde Homa derim. Türkçe konuştuğumuz için benden duymuş olmazsınız.
Irkçılar gibi bilinçli olarak tanrı demiyorum. Kelime akışı içinde bazen kullandığım bir kavram
Usta işim gereği bende yurtdışında yaşadım hemde 5 veya 6 farklı ülkede ortamı biliyorum.

Bizde çok farklı dillerle muhatap olduk ama tanrı kelimesini ısrarla hatta inatla kullanmamaya özen gösterdik..

forumdan gördüğüm kadarı ile doğulusun memleketinde aile akraba çevrende Tanrı senden razı olsun Tanrı rahmet eylesin gibi telaffuzda bulunurmusun mümkün değil :)

Biz dil farkı değil Rabbimin o kadar güzel ismi varken tanrı kelimesindeki ısrarı anlamam ..

Forum yurtdışımı burda kullanıyorsun :)

Latife bir yana seni eleştirmek için değil merak ettiğim için sordum Usta ..

@agumanaguman is verified member., çok nadir Tanrı kelimesi kullanıyorum. Cümle akışı içinde kavrama değil kavramın içeriğine bakarak kullanıyorum. Türkçede Allah kavramının karşılığı Tanrıdır. İşin ilginci Herkes konuştuğu dilde Allah lafzını denk gelen kavramı kullanırken Türkçe Tanrı demek neden bukadar garip geliyor anlamıyorum.
Mesela bir kürde sen neden Ğude diyorsun diyebiliyormusunuz. Ğude Allah demektir. Vahy kütçe olsaydı Allah yerine Ğude kullanacaktık.
Bu konuda çok netim. Cümle akışına göre hangisi uygunsa kullanıyorum. Bana sorsanız Türkçe kullanırken Tanrı demek lazım ama kültürel kaynaşmadan dolayı Allah lafzı daha çok kullanılıyor. Allah lafzını seviyorum ama dediğim gibi bazen cümle akılı içinde cümleye uygun olanı kullanıyorum..

Doamne ferește

@QasemQasem is verified member., Usta seni eleştirmek için değil samimi gördüğüm için yazdım..

Dediğinie katılmıyorum ayrıca kelime manası öyle diye..

Rabbimizin yüzlerce güzel lafzı varken o kelimede ısrar anlamsız hatta kasıt lı olduğunu düşünüyorum..

Bozuk kesmin görüşü ve ısrarı bu şahsına söylemiyorum...

O zaman namazda sureleride zazaca veya bulunduğun ülkeye göre ingilizce almanca oku ...

Benim de görüşüm net bu konuda samimi tavsiyemden bu kadar hukuk mücadelesi verir gibi bu kadar savunmaya geçmeni çözemedim ayrıca relax ol Usta :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri