FK Sözlük Ailesine düşkün biriyle evlenilir mi? (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Yorum
Kadınların ailesine düşkünlüğü biraz tolare edilebiliyor da, erkeğin ailesine düşkünü çok zorluyor. İki tarafta eş hakkını gözetmeli.
 
Normalde böyle Ailevi konulara yorum yapmaktan çekinirim,
Lakin Gördüklerimden istinaten zamanımızın bayanları öyle bir eş istiyorlar ki Ailesi ile görüşmesin , Sözün de çıkmasın ,,Anne babasını evinde istemeyen , yaşlıysa bakmak istemeyen bir profil içindeler.
 
Bu soru cok kapsamlı bir soru.. ve çoğu zaman bu ailelere düşkünlük boyutundan sıyrılıyor. Kadının ya da erkeğin fark etmez ailesi, yeni kurulan aileye dahil olduğunda kuşak farkı mı dersiniz var olan sartlar mı bilmem ancak olay bambaska oluyor, yeni kurulan ailede huzur namına bir sey kalmıyor. Çatışmalar alıp başını gidiyor iki arada bir derede kalanlar, evlendiğine bin pişman olanlar.. çok fazla şahit oldum, hala oluyorum.
Büyüklere saygı sevgi tamam da büyüklerde kücüklere sevgi saygı versin..
"Bizim zamanımızda çocuğumuzu bile sevemezdik." Cümleleri ne yani onlarda mı sevmesin.
Kendi cocuklarina vermedikleri sevgilerini torunlarına veriyorlar. Yeni kurulan aile cocuklarini sevince bir sasiriyorlar. Bu en basit örnek. Daha nicesi var.. eminim çoğunuzda böyle yasanmıslıklar mevcut.
Çoğu zaman bu durumu çeken kadın da olsa erkeğin de çektikleri azımsanmayacak kadar çok. Ama.. Kadın çekiyor kahrı.
Kadın erkeğin ailesiyle görüşmeyeyim demiyor; hayatlarına öyle müdahale ediyor ki kadın öyle bir yük alıyor ki sırtına artık dayanamıyor, çözümü görüşmemekte buluyor. Peki bunu elde edebiliyor mu yine hayır. Türkiye'nin büyük kısmında ne yazık ki bu böyle. Hiçbir şey asla tek taraflı değildir. Bu da bir gerçek tabi.. lakin sunu bilin ey cok bilmis ablalarim gelinler köle degildir.
 
@Zoe, şimdiden psikolojik harbi başlatmışsın :)
Yeni aileler, yeni biz zihniyet lazım bize. Özgüveni yüksek çocuklar özgür ortamlarda yetişir. Düşünebilen, akledebilen vahyi ilkeleri hayatlarına nakşedecek öncü nesiller lazım. Tüm toplumlarla barışık, saygılı bireyler ancak bağımsız ailelerde türer.
Gelinler aile bireylerine saygıda onlarda sevgide kusur edemez, ama bu bağıl yaşayacakları anlamına gelmez. Bağıl olmak kendini prangalatmaktır
 
Kendisinin aile olduğunun farkında olması her iki taraf içinde otomatik denge kurma adına en önemli etkendir.

Aileler elbette önemli ama mevcut hazırlık veya evlilik adına belirttiğim gibi kendiniz bir aile olduğunuzu ve karşınızdaki eşinize ( her iki taraf içinde geçerli olmak üzere) saygı ile başlayan ve sevgi göstergesi olarak gördüğüm bir durumdur.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri