TR Haberler 8 ayda 76 bin motosiklet kazası (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye'den Haberler
8 ayda 76 bin motosiklet kazası

8 ayda 76 bin motosiklet kazası​

Türkiye’de motosiklet sayısı hızla yükselirken, dikkatsiz ve kuralsız kullanım trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Bu yıl 8 ayda 76 bin 162 ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası yaşandı.​

Türkiye'de bu yıl 8 ayda 76 bin 162 ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığının verilerinden alınan bilgiye göre polis sorumluluk bölgesinde 71 bin 604, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 4 bin 558 ölümlü ya da yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi.

YAZ AYLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Söz konusu motosiklet kazalarının yaz aylarında artış eğiliminde olduğu belirlendi. En çok motosiklet kazası 12 bin 655 ile ağustosta yaşandı. Bunu 12 bin 67 kaza ile temmuz, 11 bin 82 kaza ile haziran ayı takip etti. Anılan dönemde en az motosiklet kazası ise 5 bin 556 ile şubat ayında görüldü.

GEÇEN YIL 65 BİN KAZA

Geçen yılın aynı döneminde, yani 2024’ün ocak-ağustos ayları arasında ise toplam 65 bin 291 ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası yaşanmıştı. En çok motosiklet kazası yine 10 bin 493 ile ağustos ayında yaşandı. Bunu 10 bin 101 ile temmuz, 9 bin 701 ile haziran ayı takip etti. Geçen yılın 8 aylık döneminde en az motosiklet kazası ise 2 bin 53'le şubat ayında görüldü. 2024 ve 2025 yıllarının Ocak-Ağustos dönemleri kıyaslandığında kazalardaki yüzde 17 düzeyindeki artış dikkati çekti.

Motosikletten şiddetle uzak duruyorum. Küçük hacimli bir motora sahiptim. O dönem 100 liraya fulleniyordu ve bir hafta biniyordum (evden işe, işten eve) daha sonra düz yolda hiçbir şey yokken kaymaya başladı. Dedim ne oluyor?

En iyisi yarış bisikleti :) zaten yıllardır yarış bisikletine biniyordum, yarış bisikleti candır :)

@Tevfik, trafikte ikiside tehlikeli. Otomobil sahipleri hiç dikkat etmiyor.

Binmeyin diyoruz dört tekerlek bile tehlikeliyken iki tekerleğe güven olur mu hiç 🫣

İcerikte gecmesede agirlikli kismi kuryelere aittir
Özellikle istanbulda bir siparis ve beraberinde fazla bir bahsis icin ...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri