Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük 3. Doz aşı tercihiniz.

elbette biontech ama korkutucu haberler geliyor,aşının pfizer'la ayrıldığı ( 3, doz ) Çinden geldiği hatta bir çok aşının son kullanma tarihinin geçtiği aşı olmadan önce insanların bakıp bunun fotoğrafını çektiği gibi şeyler.ne kadar inandırıcı bilemedim ama beklemedeyim 3,doz için.
bu konu hakkında bilginiz var mı avaba @YarenYaren is verified member. hanım ?

Dediğim gibi ,son aşı bana farklı geldi öncekilerden ,ilk üçte hiç acı duymadım,yan etki yaşamadım ,dördüncü cidden değişikti ,ama son kullanması geçmemişti zaten aşı üretimi yeni ve son kullanması geçse dahi çok büyük sorunlar olmaz ,tabi bunun da süresi var,5 ay da geçmesin yani:)

İlk iki doz ne işe üçüncü aynisi olsun derim @SiyahSancaktaR ,ama Efulim’e yazdığım mesajı okur musun,6 ay geçmemişse ve antikorun var ise olmasan olur şimdilik.
Aşıya karşı olmamanıza sevindim,son aylarda ölenlerin çoğu aşısız ne yazık ki..

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@YarenYaren is verified member., ben tam dikkat edemedim mesaja haklısın varolasın değerli muhterem :)
Karşı değilim artık mecburiyet bununla yaşamaya devam edeceğiz ömür boyu tedbir şart...

@interceptor, İlaç benim işim usta. Pfizer in böyle açıklaması yok. Kasım 20 de Pfizer Omicrona karşı yeni üretilecek Biontec aşıyı duyurdu ve 100 güne yakın bir sürede Omicronu etkisiz kılınacak Bionteki duyurdular.
Şirketin açıklamadığı her haber asparagastır.

Son kullanım tarihine gelince. Hiç bir ilaç, hiç bir aşı son kullanım tarihi geçtiğinde öldürmez, zehirlemez yan etki yapmaz. İlacın etkinliği biter. Yani fayda görmezsiniz.
Etkinlik son kullanım tarihinden sonra 6 ay daha devam eder. Yani biz son kullanım tarihi geçse dahi satmıyoruz ama o ilaçları içiyoruz. Hatta bir çok antibiyotiği bir yıl dahi geçse kullanıyorum.
Aşılar kısım kısımdır.
Örneğin geçen yıl kullandığınız grip aşısını bu sene kullanamazsınız. Zamanı geçtiği için değil, her yıl havadaki mikroba ve hastalık seyrine göre yeniden düzenlendiği için. Mrna kökenli her aşı böyledir. Her yeni aşı yada her yeni seri üretimi hastalığın seyrine göre yeniden ruhsatlandırma yapar.

Ben 3. Doz aşıyı şimdilik olmayacağım.
Ben 4. Faz çalışması sonuçlarını bekleyeceğim.

@interceptor, İlaç benim işim usta. Pfizer in böyle açıklaması yok. Kasım 20 de Pfizer Omicrona karşı yeni üretilecek Biontec aşıyı duyurdu ve 100 güne yakın bir sürede Omicronu etkisiz kılınacak Bionteki duyurdular.
Şirketin açıklamadığı her haber asparagastır.

Son kullanım tarihine gelince. Hiç bir ilaç, hiç bir aşı son kullanım tarihi geçtiğinde öldürmez, zehirlemez yan etki yapmaz. İlacın etkinliği biter. Yani fayda görmezsiniz.
Etkinlik son kullanım tarihinden sonra 6 ay daha devam eder. Yani biz son kullanım tarihi geçse dahi satmıyoruz ama o ilaçları içiyoruz. Hatta bir çok antibiyotiği bir yıl dahi geçse kullanıyorum.
Aşılar kısım kısımdır.
Örneğin geçen yıl kullandığınız grip aşısını bu sene kullanamazsınız. Zamanı geçtiği için değil, her yıl havadaki mikroba ve hastalık seyrine göre yeniden düzenlendiği için. Mrna kökenli her aşı böyledir. Her yeni aşı yada her yeni seri üretimi hastalığın seyrine göre yeniden ruhsatlandırma yapar.

Ben 3. Doz aşıyı şimdilik olmayacağım.
Ben 4. Faz çalışması sonuçlarını bekleyeceğim.
teşekkürler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri