Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beyin Fırtınası 1 Resim 1 Yorum - 2 (1 Görüntüleyen)

Bunu yapanın Allahın merhametinden yoksun kalbe sahip olduğu aşikardır ..
Sen nasıl zavallısın ki bre adam bu mazlumun akıttığı yaşın sebebi oldun kurban ol sen onun kazandığı helal rızka ..

Zabıtalar işini gariban savunmasız olana yapıyor.. ama ben şahit oldum.. amirleri istiyor amirininde amiri.. o alt zabıtalar eli mahkum.. yani buna kanun lazım

Bu hayatın adaleti yok diyoruz ya hani
İnsanlar hayatın adaletini çalan bir hırsız!!!
Onlar helale düşman
Onlar hakka hukuka düşman
Onlar sana bana düşman...

@EfuL!mEfuL!m is verified member., @Kalpsiz, @Kalpin,
Olaya daha geniş bakamazmıyız...
Daha geniş bir perspektiften...
Vijdan perspektifi şimdi bir kenara bırakıp adaletle ele alalım isterseniz.

Bir tarafta vergi, kira, personel, stopaj vs ödeyen esnaf varken bir tarafta tüm bunları ödemeyen maliyet dışında gideri olmayan ama gariban ticaret yapmaya evine ekmek götürmeye çalışan halk var. Burada dengeyi korumamız hak ve adalet penceresinden bakmamız gerekmez mi?

Burada suçlu sadece zabıta memuru mu, yoksa ona parti kontenjanından yer veren belediye, ve bunu denetlemeye devlet ve halkını koruyamayan, Sosyal devlet anlayışından uzak halkını buna mahkum eden devlette hiç mi suç yok?
Halkından vergi alıp ona iş ve istihdam imkanı sağlayamayan devlet aynı zamanda esnafından da vergi aldığı halde onun haklarını koruyamayıp böyle despot ve zalim anlayışsız merhametten yoksun memurları bu halkın başına musallat etmiyor mu?

Bence daha büyük bir pencereden bakmalıyız.

Bu ülkenin en büyük sorunu hak eden kişinin hakettiği konumda görev alamayışı!
Ve bunun en büyük nedeni ayrımcılık ile adam kayırma...
Sen kimsin
Ben kimim
O kim?
İşte bu sorulara verilen menfaati cevaplar bizleri bu duruma getirdi.
Aslında bunu aşmak zor değil sadece “biz” olmayı öğrenmemiz lazım.
Biz Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak vicdanı sağlam ama kendi aklını belli bir noktada tutan insanlarız ki asıl sorun işte burada kendini gösteriyor.
‘Düşünmek’ sadece kendinden ibaret olan bir akıl yolu olmamalı hiçbir zaman!
Kendini düşünen insanlardan oluşan toplum sadece gölgesi kadar yol alır bu dünyada.
Oysa dünya ayağımızı bastığımız bir karış toprak değildir!
Dünya her insanın kendi ufkunu genişletebildiği zaman anlam kazanır ve düşündüğümüzden daha büyük bir manevi cüsseye ulaşır...
Şimdi ilk yazdığım ve şu an okuduğunuz yorumumu birleştirecek olursam;
Adalet seni kayıran değil masumun hakkını savunandır ve bu savunmayı bireyler olarak bizler yapmadığımız müddetçe sadece kendi gölgemizde yaşamaktan bir adım öteye gidemeyiz...
Ve son olarak şunu da söyleyeyim
O çocuğun önünde kırılan şey sadece baskül değil küçük bir yüreğin umutlarıdır...
Kırmayalım kimsenin umudunu.
Saygılar
Kalpsiz

@EfuL!mEfuL!m is verified member., @Kalpsiz, @Kalpin,
Olaya daha geniş bakamazmıyız...
Daha geniş bir perspektiften...
Vijdan perspektifi şimdi bir kenara bırakıp adaletle ele alalım isterseniz.

Bir tarafta vergi, kira, personel, stopaj vs ödeyen esnaf varken bir tarafta tüm bunları ödemeyen maliyet dışında gideri olmayan ama gariban ticaret yapmaya evine ekmek götürmeye çalışan halk var. Burada dengeyi korumamız hak ve adalet penceresinden bakmamız gerekmez mi?

Burada suçlu sadece zabıta memuru mu, yoksa ona parti kontenjanından yer veren belediye, ve bunu denetlemeye devlet ve halkını koruyamayan, Sosyal devlet anlayışından uzak halkını buna mahkum eden devlette hiç mi suç yok?
Halkından vergi alıp ona iş ve istihdam imkanı sağlayamayan devlet aynı zamanda esnafından da vergi aldığı halde onun haklarını koruyamayıp böyle despot ve zalim anlayışsız merhametten yoksun memurları bu halkın başına musallat etmiyor mu?

Bence daha büyük bir pencereden bakmalıyız.
vergisini ödeyen kirasını ödeyen esnaf devlet korumasında abi.. dükkanı varki işlek yerde yani bir mala sermayesi var ona istinaden sigortası var.. kağıt topayıcılar mendil su satanlar kendi emekleriyle müşterisini gönülden ne koparsa taktiği ile yapıyor.. devlet onlara imkan verdide onlarmı kaçtı. yani herşeyede vergi vermiyor diye insan dışı muamele yapması iiyi degil

sevgili kalpsiz beyefendinin anlatiminin tümüne katiliyor,
konu ile ilgili yazacağım kısacık satırlar içinse yorumu okuyana birakiyorum.
? sevgi özgürlüğün çocuğudur. özgür olmayan hiç kimse sevgi veremez.

Kapanmalarda Garibana böbürlenip düşünmeden ceza yazan, zengin semtine gelince sadece megafonla uyarı yapan zihniyet değil mi bu ?

Bu çenemden dolayı bi gün beni içeri atacaklar ama hayırlısı.. Ey FK Ailesi beni unutmayın dilinin kemiği yoktu deyip temiz çamaşır getirin emi..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri