Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

İktibas Müslüman zenginleri açık çağrı

MÜSLÜMAN ZENGİNLERE AÇIK ÇAĞRI

Ramazan vesilesiyle, hayır yapmak isteyen zengin Müslümanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Yetişmiş insan açığı, yaşadığımız krizlerin odak noktalarından birini oluşturuyor. İnsan dediğimiz şey de, öyle ha deyince yetişmiyor. İnsan yetiştirme işi, uzun vadeli emek istiyor, stratejik planlama istiyor, neticeye ulaşacak somut projeler istiyor...

Ey Müslüman zenginler, önce ufkunuzu, sonra da keselerinizin ağzını açın. Çevrenizdeki istikbal vaat eden Müslüman gençleri tespit edin, onları yeteneklerine göre tasnife tabi tutun, gerekirse bu iş için profesyonel yardıma başvurun. Ve şu üç şeyi mutlaka yapın:

- SEYAHAT BURSU VERİN
Müslüman gençlerin uçak biletlerini alın, ceplerine harçlıklarını koyun, onları İslâm coğrafyasının dört bir yanına gönderin. Birer rapor ve seyahatnameyle dönmeleri şartıyla, Müslüman gençlerin coğrafyamızı ve dünyayı keşfetmelerine yardımcı olun.

- KİTAP BURSU VERİN
Verdiğiniz bursların yanına, cömert kitap bursları ilave edin. Sadece kitap almaları şartıyla, gençlere geniş ödenekler ayırın. İstidatlı ve ilgili olanları yurtdışındaki kitap fuarlarına yollayın, ilim ve irfanın gündemini onlara takip ettirin.

- DİL BURSU VERİN
Yetişmeye müsait Müslüman gençleri hem yurt içinde hem de yurtdışında lisan öğrenimi için destekleyin. Yabancı dillerde üretilen eserlerin dilimize tercümesi, yurtdışındaki çeşitli platformlarda Müslümanların en güzel şekilde temsili, yurtiçinde daha nitelikli eserlerin verilmesi ve daha birçok sebeple, dil öğrenimini finanse edin.

Seyahat, bilgi ve lisan... Coğrafyayı tanımak, zihinleri şekillendirmek ve üretileni pazarlamak... Bu üç sahada, himmet ehli, kendi cemaatine / cemiyetine adam toplamaktan çok ümmete nefer yetiştirmeye odaklı ve açık ufuklu Müslüman zenginlerin desteğine ihtiyaç var. Hem de acilen.

"Ama eğitilecek gençleri nasıl bulacağız?" diyorsanız, inanın en kolayı o.

Taha Kılınç
 

Olmayabilir

Aktif Üye
FK Üyesi
Katılım
31 Ocak 2024
Mesajlar
640
Tepkime puanı
1,836
Puanları
93
Yaş
44
Konum
Trakya /lüleburgaz
Cinsiyet
Finansman destekleriyle bir nebzede olsa beyin göçünü önleyebilir ve devamında tam tersine göç alabilirsek sorunların büyük bir kısmının çözüme kavuşması çokta uzun ömürlü olmaz
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar