- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 14,657
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 39,184
- Puanları
- 113
Sonbahar-kış sebzeleri ile aranız nasıldır?
Peki sebze çeşitlerinin azalması, sebze tüketiminizi nasıl etkiledi?
Hiç gözlemlediniz mi?
Çoğu danışanımda ben azaldığını görüyorum.
Özellikle bu mevsimde bolca faydalanabileceğimiz kök sebzeler ile (pırasa, kereviz, yer elması vb...) çeşitli zeytinyağlılar yapabiliriz
İhtiyacımıza göre yemeklerin zeytinyağı oranını ayarlayabilir, bir miktar kıyma ile de pişirebiliriz.
Türk mutfağının en güzel yanı tencereye atıp kendi halinde pişirebileceğimiz sebze tarifleri sizi bekliyor, hadi gelin mutfağa birlikte pişirelim!
Tuz ve baharatları damak zevkinize göre ayarlamayı unutmayın
Zeytinyağlı kereviz:
1 kg kereviz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 portakalın suyu
Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğanları ve havucu ekleyip bir tur çevirelim. portakal suyu ve biraz su ekleyerek pişmeye bırakalım.
Zeytinyağlı pırasa
500 g pırasa
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
3 yemek kaşığı bulgur
Limon suyu
Zeytinyağını bir tencereye alalım, havucu ve pırasayı ekleyip bir tur çevirelim. Bulgur, limon suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.
Zeytinyağlı Lahana
1 küçük top lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kapya biberi
Domates püresi
2 diş Sarımsak
Zeytinyağını bir tencereye alalım, sarımsak ve kapyaları ekleyip biraz pişirelim. üzerine 1/2 su bardağı domates püresini ekleyip tekrar pişirelim. İnce doğradığımız lahanaları ekleyip üzerine sıcak suyu ekleyip pişirmeye bırakalım.
Zeyinyağlı Yer Elması
1 kg yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
Portakal
Limon
Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğan ve havucu ekleyip biraz pişirelim. Yer elmasını da ekleyip bir tur döndürelim. üzerine limon, portakal suyu ve sıcak su ekleyip pişirelim.
#onlinediyet #sürdürülebilirbeslenme
#sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #diyetisyen
Peki sebze çeşitlerinin azalması, sebze tüketiminizi nasıl etkiledi?
Hiç gözlemlediniz mi?
Çoğu danışanımda ben azaldığını görüyorum.
Özellikle bu mevsimde bolca faydalanabileceğimiz kök sebzeler ile (pırasa, kereviz, yer elması vb...) çeşitli zeytinyağlılar yapabiliriz
İhtiyacımıza göre yemeklerin zeytinyağı oranını ayarlayabilir, bir miktar kıyma ile de pişirebiliriz.
Türk mutfağının en güzel yanı tencereye atıp kendi halinde pişirebileceğimiz sebze tarifleri sizi bekliyor, hadi gelin mutfağa birlikte pişirelim!
Tuz ve baharatları damak zevkinize göre ayarlamayı unutmayın
Zeytinyağlı kereviz:
1 kg kereviz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 portakalın suyu
Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğanları ve havucu ekleyip bir tur çevirelim. portakal suyu ve biraz su ekleyerek pişmeye bırakalım.
Zeytinyağlı pırasa
500 g pırasa
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
3 yemek kaşığı bulgur
Limon suyu
Zeytinyağını bir tencereye alalım, havucu ve pırasayı ekleyip bir tur çevirelim. Bulgur, limon suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.
Zeytinyağlı Lahana
1 küçük top lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kapya biberi
Domates püresi
2 diş Sarımsak
Zeytinyağını bir tencereye alalım, sarımsak ve kapyaları ekleyip biraz pişirelim. üzerine 1/2 su bardağı domates püresini ekleyip tekrar pişirelim. İnce doğradığımız lahanaları ekleyip üzerine sıcak suyu ekleyip pişirmeye bırakalım.
Zeyinyağlı Yer Elması
1 kg yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
Portakal
Limon
Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğan ve havucu ekleyip biraz pişirelim. Yer elmasını da ekleyip bir tur döndürelim. üzerine limon, portakal suyu ve sıcak su ekleyip pişirelim.
#onlinediyet #sürdürülebilirbeslenme
#sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #diyetisyen