- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 14,635
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 39,101
- Puanları
- 113
Çorba Atölyesini daha önce çok sevmiştiniz!
Şimdi de mevsim sebzeleri ile karşınızda!
Malum havalar çok dengesiz, mevsim geçişlerinde içimizi ısıtacak, öğünlerimizi zenginleştirip tokluk hissi sağlayacak alternatifler ile geldim!
Köz Domates Çorbası;
5-6 adet pembe domates
1 adet soğan
1 adet kapya biber
4-5 diş sarımsak
4-5 su bardağı su
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde malzemelerimizi buluşturup 180 derecelik fırında 25-30 dk pişiriyoruz. Pişirdikten sonra tenceremize alıp üzerine su ekleyerek kaynatıyoruz. Ardından blenderdan çekip zeytinyağı ve baharatlar ile buluşturduk mu hazır!
Enginar Çorbası
2 adet enginar
1 adet soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı su
Enginarları küp küp, soğanı yarım ay, havucu halka halka doğruyoruz. İster su, ister zeytinyağında soğanı pişirip üzerine enginar ve havucu ekleyerek kavuruyoruz. Su ilave edip kaynadıktan sonra blenderdan çekiyoruz. Sıra geldi zeytinyağı ve baharatlara. Güzelce karıştırdık mı işte hazır!
Ayran Aşı Çorbası
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı haşlanmış buğday
1 su bardağı su
3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Tüm malzemelerimizi güzelce karıştırdık mı hazır! İşte bu kadar basit! Dilerseniz zeytinyağı ve baharatlar ile süsleyebilirsiniz
Ben ceviz de çok yakıştırıyorum.
Kremamsı Kabak Çorbası
3 adet kabak
2 yemek kaşıpı yulaf unu
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Unu zeytinyağı ile pişirip üzerine süt, kabak ve suyu ekliyoruz. Kaynadıktan sonra blenderdan çekip baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. İşte hazır!
Afiyet olsun!
Şimdi de mevsim sebzeleri ile karşınızda!
Malum havalar çok dengesiz, mevsim geçişlerinde içimizi ısıtacak, öğünlerimizi zenginleştirip tokluk hissi sağlayacak alternatifler ile geldim!
Köz Domates Çorbası;
5-6 adet pembe domates
1 adet soğan
1 adet kapya biber
4-5 diş sarımsak
4-5 su bardağı su
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde malzemelerimizi buluşturup 180 derecelik fırında 25-30 dk pişiriyoruz. Pişirdikten sonra tenceremize alıp üzerine su ekleyerek kaynatıyoruz. Ardından blenderdan çekip zeytinyağı ve baharatlar ile buluşturduk mu hazır!
Enginar Çorbası
2 adet enginar
1 adet soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 su bardağı su
Enginarları küp küp, soğanı yarım ay, havucu halka halka doğruyoruz. İster su, ister zeytinyağında soğanı pişirip üzerine enginar ve havucu ekleyerek kavuruyoruz. Su ilave edip kaynadıktan sonra blenderdan çekiyoruz. Sıra geldi zeytinyağı ve baharatlara. Güzelce karıştırdık mı işte hazır!
Ayran Aşı Çorbası
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı haşlanmış buğday
1 su bardağı su
3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Tüm malzemelerimizi güzelce karıştırdık mı hazır! İşte bu kadar basit! Dilerseniz zeytinyağı ve baharatlar ile süsleyebilirsiniz
Ben ceviz de çok yakıştırıyorum.
Kremamsı Kabak Çorbası
3 adet kabak
2 yemek kaşıpı yulaf unu
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Unu zeytinyağı ile pişirip üzerine süt, kabak ve suyu ekliyoruz. Kaynadıktan sonra blenderdan çekip baharatlarımızı ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. İşte hazır!
Afiyet olsun!