Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi
~ FORUM KALEMİ ~
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@AsyA, Ben buharda haşlamıyorum fakat kaynar suya atıp kısa süre tutup cıkartıyorum hem kaynar suya atılınca yeşil rengini koruyor zira soğuk suya koyup kaynaması beklendiğinde rengi değişiyor o değişiklik hoşuma gitmiyor.
Hasılı az haşlanmış “küçük ağaçlarımızı “ ister salata , ister yoğurt ile, ve istersem bir fırın tepsisine brokoli leri dizip üzerine beşamel ve en üstüne dilim kaşar dizip ve en son kaşarların üzerine pul biber serpiştirip ısıtılmış durumda sörf üzeri kızarana kadar fırınlıyorum.
Tadı enfes ve bir o kadar hafif sebze öğünü.
@AsyA 'cım ben salata olarak çok severim hani makarna salatası yapıyoruz ya onun gibi makarna yerine brokoli koyuyorum çok güzel oluyor
Sadece haşlayıp yoğurt dökebilirsin bide @EfuL!m 'in dediği gibi fırında pişirip üstüne kaşar çok güzel oluyor bende buharda pişirmiyorum gerek yok bence zaten hemenden pişiyor
Severim sebze türlerini hem de çok,,
Yoğurtlusu çok güzel, ama özellikle karnıbaharı alırım aynı familyadan,,
Brokoliyi bir de şöyle deneyin,, brokolileri haşlayın sonra süzün makarna gibi, hafif el ile sıkıp suyunu çıkarın,
Sonra ister sıvı, ister tereyağı ile soğanı kavurun isterseniz bir kaç diş sarımsak ekleyin, soğanları kavurun ve brokoliyi ekleyip biraz daha kavurun, sonra afiyetle yiyin,,