Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Zorin Os nedir ?

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
Arkadaşlar deneyimlediğim kadarıyla kısa bir süre Kullandım.. Artısı windows ara yüzüne benzemesi ayrıca playonlinux yardımcı araç programı ve Wine çalışması Zorin os ' entegre bir durum değil.. Zaten temelini Ubuntudan alıyor . Tavsiye etmek gerekirse tasarım olarak edebilirim. Linux Mint gibi masa üstü Windows benzerliği vardır.. lakin sudo komutlarıyla haşır neşir değilseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.. Çünkü uygulama deposunu Ubuntu debian tabandan çekiyor. Komutlama harici yüklemelerde uyumsuzluk çıkarabiliyor.. Zorin Os ismini lütfen Apple uygulamalarla karıştırmayın tasarım benzerliğidir.. uzantıları aynı değildir. Oldugu gibi taban linuxsa bağlıdır madifiye bir sistem
Karar sizin.
Resimleri sonradan konuya dahil edilecektir.


Bu bir genel anlatımdır .
BOOT etme Kurulum Standart anlatılacaktır. . Bu Linux işletim sistemi yaygın değildir.



Zorin OS, Linux’a yeni başlayan kullanıcılar için geliştirilen ve Ubuntu tabanını kullanan Linux çekirdekli bir işletim sistemi dağıtımıdır. Zorin OS işletim sistemi ilk defa 2009 yılında “Zorin” adıyla yayınlanmış ve sonradan Zorin OS olarak yeniden adlandırılmıştır. Windows kullanıcılarını hedefleyen bir Linux dağıtımı olarak bilinen Zorin OS işletim sistemi, Windows’a benzer arayüzü ve Windows programlarını çalıştırmaya yardımcı olan WINE & PlayOnLinux ikilisiyle de Windows kullanıcılarının Linux’a adaptasyon yükünü fazlasıyla hafifletiyor.


Zorin OS’in kullanıcılar tarafında büyük oranda kabul görmesinin en önemli nedeni elbette hem yapısı hem tasarımı hem de sunduğu yazılım kütüphanesi açısından Windows’a oldukça benzer olmasıdır. Linux platformuna yeni geçiş yapacak olan kullanıcılar için son derece uygun bir alt yapıyla kullanıcıya ulaşan Zorin OS, Windows yazılımlarını çalıştırabilecek gerekli kütüphane ve yazılımları da bünyesinde barındırıyor. Bu sayede kullanıcılar Linux karmaşasının içerisinde boğulmadan aşama aşama kendini farklı bir platforma alıştırma şansına sahip olabiliyor.

Zorin OS işletim sisteminin 4 farklı dağıtım şekli bulunuyor;

Zorin OS Core: İçerisinde son kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak tüm araç ve yazılımlara sahip olarak gelen işletim sistemi sürümüdür. Hızlı ve güvenli dağıtım versiyonu olan Zorin OS Core en azından orta seviyede performans sunabilecek bilgisayar sahibi kullanıcıların yöneldiği pakettir. Masaüstü Lite paketlerinde olduğu gibi sade ve hafif değildir. Yani Zorin OS Core işletim sisteminden tasarım olarak da beklentisi yüksek olanlar için hazırlanmıştır.

Zorin OS Lite: Zorin OS’in Lite sürümüyse adından anlaşılabildiği üzere efektlerden arındırılmış sürümüdür. Basit ve hafif bir tasarımla kullanıcıya ulaşan Zorin OS Lite sürümü, güçlü donanım özelliklerine sahip olmayan minimum performanslı bilgisayarlar için hazırlanmış sürümdür. Daha çok hız ve performans isteyen kullanıcıların tercihidir.

Zorin OS Educational: Okul ve eğitim alanında kullanılacak bilgisayarlar için geliştirilen Zorin OS dağıtımı paketidir. İçerisinde eğitim amacıyla kullanılacak bir bilgisayarda ihtiyaç duyulabilecek tüm paketler ve yazılımlara sahip olarak kullanıcıya ulaştırılmaktadır.


Zorin OS Educational Lite: Zorin OS Educational Lite sürümü de Zorin OS Educational sürümünün yazılım ve paket açısından aynısı. Aralarındaki tek fark bu sürüm daha basit ve hafif bir arayüz kullanmakta olup, minimum performans sunan bilgisayarlar için tasarlanmıştır.

Zorin’in yukarıdaki sürümlerinin haricinde Zorin OS Bussiness ve Zorin OS Ultimate adıyla ücretli olarak kullanıcılara sunulan iki farklı sürümü daha bulunmaktadır. Bu sürümler iş ve oyun amacıyla bilgisayarına ihtiyaç duyan kullanıcılar için değerli yazılımlarla donatılmış olan sürümlerdir.

Zorin OS Kurulumu
Zorin OS’in tüm paketlerinde kurulum işlemi aynı şekilde yapılmıyor ancak bu kurulum rehberi yardımıyla hangi paketi kurmak isterseniz isteyin, sorunsuz şekilde kurulumunuzu gerçekleştirebileceksiniz. Ubuntu’nun kurulum yardımcısını kullanan Zorin OS’i eğer daha önceden Ubuntu kurulumu yaptıysanız kolayca kurabilirsiniz.

Bir alt başlıktan Zorin OS işletim sistemini indirip, bir USB veya CD & DVD’ye kalıp ve ön yüklenebilir (boot edilebilir) olarak yazdırıp, bilgisayarınızı kurulum medyası üzerinden başlattıktan sonra kuruluma başlayabiliriz;

Kurulumun ilk adımında istediğiniz dil seçimini yapın.
Dil seçimi sonrasında Zorin OS işletim sisteminin kurulabilmesi için diskinizi yapılandırın. Kurulum için ayıracağınız bölümün dosya türü EXT4 olmalı ve bağlantı noktası olarak “/” belirlenmelidir. Swap için yazdığımız yazıya bakıp, ihtiyaç olması durumunda Swap bölümü de oluşturabilirsiniz.
Dil, bölge ve klavye ayarları adımlarında kendi tercihinize göre istediğiniz seçenekleri belirleyin.
Son adımdaysa kullanıcı adı, bilgisayarınızın adı, yönetici şifresini (root) belirleyerek kurulumu başlatın.
Kurulum sona erdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Zorin OS’i kullanmaya başlayın.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar