Zencefilli Havuç Çorbası
Malzeme Listesi
1 büyük soğan
4-5 diş sarmısak
3 çorba kaşığı tereyağ /sıvı yağ
1 adet kesme şeker
1/2 kg havuç
1lt tavuk suyu
1 paket süt kreması veya 1,5 su bardağı süt
1 küçük demet dereotu /taze kekik
2-3 yeşil soğanın yeşil kısımları (incecik kıyılacak)
1,5/2 tatlı kaşığı toz zencefil veya 2 parmak kalınlığı ve boyunda taze zencefil rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
Teflon bir tencereye tereyağı konur, orta ateşte kızdırılır, içine küp küp doğranmış soğan ve sarmısaklar ve bir adet kesme şeker ilave edilir. 8-10 dakika, soğanlar şeffaflaşana kadar sote edilir. Bu karışıma önce havuçlar sonra tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp havuçlar yumuşayana kadar (30 dakika) pişirilir. Eğer taze zencefil kullanılırsa bu aşamada ilave edilir. Karışım el blenderıyla veya robotta püre haline getirilir. Toz zencefil kullanılıyorsa püre yapıldıktan sonra süt kreması veya süt ile birlikte konur. Karabiber serpilir. Dereotu ve yeşil soğanın yeşil kısımları ince ince kıyılır servisten hemen önce çorbaya ilave edilir
| . |
Malzeme Listesi
1 büyük soğan
4-5 diş sarmısak
3 çorba kaşığı tereyağ /sıvı yağ
1 adet kesme şeker
1/2 kg havuç
1lt tavuk suyu
1 paket süt kreması veya 1,5 su bardağı süt
1 küçük demet dereotu /taze kekik
2-3 yeşil soğanın yeşil kısımları (incecik kıyılacak)
1,5/2 tatlı kaşığı toz zencefil veya 2 parmak kalınlığı ve boyunda taze zencefil rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
Teflon bir tencereye tereyağı konur, orta ateşte kızdırılır, içine küp küp doğranmış soğan ve sarmısaklar ve bir adet kesme şeker ilave edilir. 8-10 dakika, soğanlar şeffaflaşana kadar sote edilir. Bu karışıma önce havuçlar sonra tavuk suyu, tuz ve karabiber eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp havuçlar yumuşayana kadar (30 dakika) pişirilir. Eğer taze zencefil kullanılırsa bu aşamada ilave edilir. Karışım el blenderıyla veya robotta püre haline getirilir. Toz zencefil kullanılıyorsa püre yapıldıktan sonra süt kreması veya süt ile birlikte konur. Karabiber serpilir. Dereotu ve yeşil soğanın yeşil kısımları ince ince kıyılır servisten hemen önce çorbaya ilave edilir