Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yumurta Üzerindeki Kodlar

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Burç
Yay
Memleket
Antalya
DisPVx
resized_78af7-b516d8ffyumurta2.jpg

Yumurta üzerinde basılan kodlar aslında o yumurtanın kalitesini belirleyen en önemli unsurdur.
Çokta eski olmayan bir tebliğ ile beraber tüm yumurta üreticileri artık yumurtaların üzerine

‘’yetiştirme metodu kodunu’’ kullanmak durumundadır.
Kayıtlı üreticilerin tamamı yumurtaların üzerine kodları işlemektedir.
Bu şekilde sizin de satın aldığınız yumurtaların kalitesini rahatça seçebilir,
gezen mi, kümes mi yoksa
organik mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Kod 0 (sıfır) ile başlıyorsa..

resized_4c835-e115b7c597009.jpg

Eğer satın aldığınız yumurta üzerinde kod 0 rakamı ile başlıyorsa en kaliteli olanı seçtiniz demektir.
Bu yumurtaların organik olduğunu göstermektedir.
Tavuğun yetiştiriciliği ve tükettiği yemler tamamen organiktir.
Kimyasal maddelerden uzak, ilaç ve hormonlardan uzak yetiştirilen tavuklar için aslında köy tavuğu diyebiliriz.
Sertifikalı olarak üretilen ve piyasaya sürülen bu yumurtalar fiyat olarakta en yükseğidir diyebiliriz.

Kod 1 ile başlıyorsa..

Organik yumurta bulunamadığında tüketilecek en sağlıklı yumurtalar kodu 1 ile başlayanlardır. Organik diyemeyiz ancak tavuk çiftliğinde yetişen tavuklar normal yemleri tüketerek beslenmişlerdir.

Kod 2 ile başlıyorsa..

Rakamlar büyüdükçe kalitesinin düştüğü bu yumurtalar kümes içinde dolaşan tavukların yumurtalarıdır.
Çocuk gelişimi ya da beslenmesi için uygun yumurtalar değildir.

Kod 3 ile başlıyorsa..

Bu yumurtalar fabrikada hızlı ve seri olarak üretilen yumurtaların kodlarıdır.
Hormonla kısa sürede büyütülen tavuklar otomatik yumurta üreten ve teknolojiyle beraber üretimin çokça yapılması hedeflenmektedir.
Türkiye’de üretimi en çok olan yumurta çeşidi olmakla beraber daha çok hazır katkılı gıdalarda, pasta ve böreklerde kullanılır.

Harika bilgi @YarenYaren is verified member. .Orada evet bir numara var ama hiç dikkat etmemiştim gördüklrrimin yumurta sayı adedi olduğunu zannediyordum :cici:
Hiç sorgulamadan köy yumurtası diye alıyordum buna dikkat edeceğim ..

Hepsi birbirinin ayni, saniyorum bikaç sene önce sirayla denemisligimiz var bir fark göremedik.
Yine de yumurtanin nereden, hangi ilden hatta hangi çiftlikten geldiğini üstünde görmemiz mutlu ediyor bizi.

Bunun takibide doğru yapılmalı. Türkiyede en çok suistimal edilen şey maalesef takip olayı.

Şuan bir üretim tesisi yönettiği için biliyorum. İstesem her tür hile hurdayı yoluna uydururum çünkü takip denetim sıfır...

Karar uygulama güzel ama denetimde sıkıntılar olduğunu burada ve elazığdaki çiftliklerden biliyorum.

Bunu daha önce de okumuştum unutup gitmişim bu vesileyle hatırlamış olduk;)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri