Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Yoksulluk her geçen gün ağırlaşarak artıyor mu?

Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
lIr3ry
20 TL nin üstüne çıkan yakıt, yani hergün ağır zamlar.
Artan karaborsacılık, dün yağ kuyruklarında gördü bu gözler.
Temel gıda maddesi unun fahiş artışı...
Daha neler neler.
Diğer tarafta bizimle dalga geçen AKP li vekil ve Bakanlar, uydurma hikayeler, kurgu projeler...
En basiti ; Avrupa’nın en ucuz benzini bizdeymiş!! Gelirine bakmadan fiyatına bakan ahmaklar...

Sizce hergün daha ağırlaşan bu hayat şartları nereye doğru gidiyor?

Yıllardır hükümetin yanında durmuş biri olarak bu yapılanlar artık can sıkıyor önce birdenbire yağ fiyatları yükseldi ve Birdenbire ortalıkta yağ yok stoklandımı ne oldu bilinmiyor ve benim kızdığım dünden beri ortada olmayan hükümet bugün 1 saat öncesinde yeteri kadar yağ stoğumuz var diye mesaj yayınlıyor insanlar yağ yüzünden kavga ederken neredeydiniz stoklanan yağlar varsa ortaya çıkartıp fiyatların birden bire yükselmesine engel olmak sizin göreviniz öyle oturduğunuz yerden mesaj atıp tamm gerekeni yaptık diyorsunuz benzin fiyatları uçtu gıda uçtu zenginler bile şikayetçiyken dar gelirli ne yapsın
Screenshot_20220306_095119.jpg

Hükümetin hiçbir şey olmuyormus gibi kendini soyutlamasına ne aklım ne fikrim neticesiz kalıyor. Araba fiyatları düştükçe düşüyor artık alacaklılar benzin fiyatlarından ötürü sadece takas teklifiyle geliyorlar. Yağ kuyruklarıyla biz şimdi hani o dalga geçtikleri hükümetlerin akibetine dönmedik mi?
Allahım başımızdakilere biraz şuur nasip etsin.

Please note, if you want to make a deal with this user, that it is blocked.
Ucuz ferahlık diye bir sey kalmadı sokağa çıkmak bile para aldığımız nefese kadar..
Enflasyon benzin derken yağ başladı yarın başka bir sey yorum dahi yapamıyorum...

Akp bugun gitse, gülluk gulistanlik mi olacak ülke.?
Yoo..
Zamlar geri mi alıncak,her sey cok guzel mi olacak?..
Yooo..
Covid ile başlayan, ve rusya-ukrayna savaşı ile devam eden global bir kriz bu..Eee tabi ki Turkiye gibi uretmeyen, yan gelip yatan, luks ve şatafat seven bir millete yansımaları elbette ağır olacakti..Bu zamlar FED'in faiz artışlarıyla yogunlaşarak devam edecek..

Kuymak yiceem, sonra devam edebilirim..:)

@müstahsen, üretemeyen değil ürettirmeyen...
Kimin geleceğini bilmem ama mevcut hükümet son on yıldır çok beceriksiz. Global krize mantıklı tek önlem göremiyoruz. Ekonomi paketleri açıklandıkça sadece endişemiz artıyor. Dışa bağımlı bir ülke olduk...
Zaten dışa bağımlıydık dahada arttı...
Düzelmeyecek diye mevcudu savunamayız. Yanlış yanlıştır, olanda gelende, gidende kim olursa olsun farketmez :)

Qasem cıkar bakayim cep telefonunu..:d
Ordan bakinca benim A haber izleyecisi oldugumu duşünmuyorsun degil mi?..;)

Petrol'ün varil fiyatı 300 doları bulabilir..Bu da herseye zam demek..Kimin iktidarda oldugu meselesi degil bu global kriz; bu daha iyi g7nlerimiz, acı receteyi malesef bu halk ödeyecek..Ne kadar elestirirsen eleştir, istersen yuruyüş yapalım..kim gelirse gelsin..hic bir sey degişmez, bu sistem varoldukca..

@müstahsen, zaten derdimiz çarkla...
Çarkın dişlilerinin hepsinin aynı olduğunu biliyoruz.
Haliyle bu çarka kim dişili olursa olsun eleştireceğiz.
Kemalist Jekoban sistem değişmedikçe dişliler herdaim aynıdır.

Global kriz söylemine karşıyım. Evet global kriz var lakin türkiyede ki çok farklı.
Krizin en başında global fiyat endekslerine bakalım.
Avrupada benzine toplamda gelen zam %25, Türkiyede gelen zam %250

Umarım bu örnekle sorunun yönetim sorunu olduğunu anlatabilmişimdir

@QasemQasem is verified member., Eleştiri hepsinde olsun tabiki sistem yönetim herkes eleştirip protesto edilicek bur da sonuna kadar haklısın...
Zam oranı tamam adaletsiz lakin Avrupa ekonomisi ile kıyas ne kadar doğru bunu sorgulamak lazim önce...
Yönetim 2023 te el değiştirsin bu gidişle değişecek mutlak gerçek zaten nasıl bir yönetim beklentin var merak ediyorum Üstad gerçekçi olarak ama teorik değil...
Gelen yönetim le güllük gülistanlik bekliyorum dersen bu ülkede yaşadın mı diye sorgularım seni...

@SiyahSancaktaR, Ben Avrupa ile kıyaslamıyorum. Hükümet yada insanlar dünyada avrupada daha büyük kriz var diyorlar onu baz alarak söylüyorum.
Ortadoğu ülkeleriyle kıyaslandığımda reziliz.
Ben herşey güllük gülistanlık olacak demiyorum. Ama bu hükümet her yeni dönem daha çok cozuttu. Zengin gittikçe zengin fakir gittikçe daha fakirleşiyor. Hükümetin el değiştirmesi belki bir nebze olsun sermaye sınıfının kısmi el değişimini azaltacak. Yoksa çok beklentim yok. Ama AKP güvenimizi çok sarstı. En çok buna kızıyorum. En güvendiklerimiz bizi tarumar etti.
Biz Erdoğanı çok sevdik öyle böyle değil, onunla beraber çok şeye inandık ama inandığımız herşey elimizde patladı, umutlar suya döküldü. İnan başka bir hükümet olsa bukadar takmzdım beceriksizler der geçerdim

@QasemQasem is verified member., bende özellikle zamlar ile mukayese açıklamalarına kızıyorum hükümetin haklısın...
Gelecek yönetimden hiç bir şey beklentim hiç beklentim olamaz..
Örneğin Istanbul yönetimi acı bir tablo..
Kötü günler bizi bekliyor Üstadım daha iyi günler...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri