Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Son dakika Yeni İstihdam Kalkanı Paketinin Ayrıntıları Belli Oldu (1 Görüntüleyen)

EfuL!mEfuL!m is verified member.

𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
FK Admine
Puan 113
Çözümler 5
EfuL!mEfuL!m is verified member.
Son dakika haberi...

Yeni İstihdam Kalkanı paketinin ayrıntıları belli oldu.
Buna göre salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyayı görüntüle 2251

Son dakika: Yeni İstihdam Kalkanı paketinin ayrıntıları belli oldu

Normalleşme sürecinde Yeni İstihdam Kalkanı paketinin ayrıntıları belli oldu.

Yeni düzenlemeler şöyle:

Salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.

Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği 3 ay daha sürecek

Kısa çalışma ödeneği uygulaması model değişikliğile devam edecek

İşverene istihdamı koruması karşılığında teşvik verilmesi gündemde

17 TEMMUZ'DA BİTECEKTİ

Corona virüs salgınında çalışanların olumsuz etkilenmesini en aza indirmek için 17 Nisan tarihinde firmalara 3 ay boyunca işten çıkarma yasağı getirilmişti. Yasak normalde 17 Temmuz'a kadar devam edecekti. 3 aylık uzatma ile birlikte yasak 17 Ekim'e kadar uzatılmış olacak.

ben birşey merak ediyorum.. bu karar iyi olmuş yerinde bir karar.. ama iş verenler yine kafa açacaktır eminim denetimlerde sıkıntılıyız..

ya ben şeyi anlamıyorum.. bu diplamolu olanlar .. hani memur kesimine girenler veya tahsili yüksek olupta lise mezunu daha dogru olmayanlar diyim.. özel işçiler.. bu paket kapsamına neden girmiyor yani neden korunmuyor
hatırlarsanız eskiden ehliyet alma olayını lise mezun şartı getirmişlerdi.. devlet ordan kazanç sağlayamadı tekrar ilk okul statüsüne getirdi.. ya türkiyede lise terk oranı çok ama çok yüksek .. bunlarda özel işçi sıfatında.. acaba devlet bunları neden görmezlikten geliyor ? yani iş sözleşmesi yapıyorlar işverenle ama sözleşme fesh edildiğinde bu insanların gidecek bir yeri yok haklarını özel yerlerde aramaya çalışıyorlar.. devletin sağladıgı imkanlar var lakin ilgi çok az.
mesela bu işkurun typ denilen bir olayı var .. oraya hep lise mezun üstü kişiler birşey bekliyor.. neden bu kise terkler ilkokul tahsilli olanlar ikinci sınıf muamelesi görüyor ? tamam tahsil ile tahsilsizlik boy ölçüşemez ama alaylı olarak ne adamlar ne işin erbabları var bunlar hep harcanıyor ya.

Bittik ki ne bittik
Biraz önce benim izinde olan elemanlardan biri aradı,bu haberi söyledi,ona doğru olmadığını söylemiştim,doğruymuş demek.
Az elemanla çok iş yapmaya devam yani:(

İstifalar konusunda bi değişiklik var mı acaba?

Yaf bu hükümet bunalttı işçi çıkarma yasağı da ne . Bunu fırsat bilip iş yerinde rahat durmayan elemanı ne yapıcaz. Kusura bakmasın lakim3 eleman 3 aylık süre dolduğunda kapıya bırakacam varsın dava açsınlar...

Adam işe gelmiyor , arıyorum nerdesin diyorum uykum var diyor. Gelmeyi düşünmüyormusun diyorum hayır , yarın gelirim diyor... Ve bu olay rutine bindi. Ücretsiz izne ayırdık süre bitimi iş çıkışı.... Pişmanlar ama kusura bakmasınlar... Yönetim işe alacak olsa ben istifa ederim o derece, böyle elemanları devlet başımıza musallat etti...

istihdam bu şekilde sağlanmaz, iş alanları destek ve denetimlerle olur . Yasayı çıkar sonra davalarla uğraş , parayı ve ihaleyi yandaşa peşkeş çek...
neyse içimi dökmeyeyim...

mümkünse rahat bıraksınlar bişey istemiyoruz.

Yaf bu hükümet bunalttı işçi çıkarma yasağı da ne . Bunu fırsat bilip iş yerinde rahat durmayan elemanı ne yapıcaz. Kusura bakmasın lakim3 eleman 3 aylık süre dolduğunda kapıya bırakacam varsın dava açsınlar...

Adam işe gelmiyor , arıyorum nerdesin diyorum uykum var diyor. Gelmeyi düşünmüyormusun diyorum hayır , yarın gelirim diyor... Ve bu olay rutine bindi. Ücretsiz izne ayırdık süre bitimi iş çıkışı.... Pişmanlar ama kusura bakmasınlar... Yönetim işe alacak olsa ben istifa ederim o derece, böyle elemanları devlet başımıza musallat etti...

istihdam bu şekilde sağlanmaz, iş alanları destek ve denetimlerle olur . Yasayı çıkar sonra davalarla uğraş , parayı ve ihaleyi yandaşa peşkeş çek...
neyse içimi dökmeyeyim...

mümkünse rahat bıraksınlar bişey istemiyoruz.
seni o kadar iyi anlıyorum'ki :haha: biz adamları yatakdan topluyorduk

seni o kadar iyi anlıyorum'ki :haha: biz adamları yatakdan topluyorduk

Benim öyle bir huyum yok. İş disiplini olmayan elemanla çalışmam...
Ya çıkarırlar ya gözümün görmediği bir alana verirler...

Bizde değişen bir şey yok nöbetin var bitti gitti

bizim sektörde o sıkıntı abi ya mecbur kalıyoruz .. normalde bizimkisi 8 saat 3 vardiya bunun 12 saat iki vardiyalısı oldugundan eleman yetişmiyor .. biraz agır biraz hafif işi öğrenince ama pis tozlu iş . kulak ve ciger olarak sıkıntılı biraz.. biz adamı evinden alıyoruz eleman sıkıntısı oluyor . bir eleman demek 15 makina demek 15 makina demek ortalama günlük ihracat malı olarak 2 bin çift demek . 2 bin çift denek euro bazında şuan mesela 7 katı tl bazında 4 bin lira demek.. 200 işçi var 484 makina farklı desende çalışan . yani atölye için sıkıntı olmaya bilir ama fabrikada devamlılık esastır bilirsin üretim aksamamalı.. birde sade çorap üretim makinası değil bunun yıkamacısı formacısı dikişçisi vb. çok meşakatli ve zincirleme çalışan bir iş.. bir eksik domino taş etkisi yapıyor. ondan yoksa eleman varken anında çıkış veriliyor gelmesine veya tazminat hakkı istemesine gerek yok maaş günü sorgusuz hepsi yasal yoldan yatar .. ama bana çok iş girdi öyle ben mekanik ustasıyım gelmeyen adamın yerinde sıraya çok baktım.. sonradan gelmeyince kapatmaya başladım o ayrı tak etti çünkü. . ama bilirim yani o problemli elemanları

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri