Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
300 gram haşlanmış et
2,5 su bardağı et suyu
2,5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2,5 yemek kaşığı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Et suyunuz yoksa yerine et bulyon kullanarak da yapabilirsiniz. Aynı tarifi didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyuyla ya da tavuk bulyonla da hazırlayabilirsiniz.
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış eti güzelce didikleyin.
Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktarın ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatın.
Ayrı bir kasenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri tortu kalmayana dek güzelce çırpın.
Kaynamakta olan sulardan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kasenin içerisine aktarın. Kasenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpın.
Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştırın.
Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Toz kırmızı biber ve tereyağını bir minik tavanın içerisinde eritin. Ardından çorbanızın üzerine dökerek servis edin. Afiyetler olsun.
300 gram haşlanmış et
2,5 su bardağı et suyu
2,5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2,5 yemek kaşığı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Et suyunuz yoksa yerine et bulyon kullanarak da yapabilirsiniz. Aynı tarifi didiklenmiş tavuk eti ve tavuk suyuyla ya da tavuk bulyonla da hazırlayabilirsiniz.
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış eti güzelce didikleyin.
Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktarın ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatın.
Ayrı bir kasenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri tortu kalmayana dek güzelce çırpın.
Kaynamakta olan sulardan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kasenin içerisine aktarın. Kasenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpın.
Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştırın.
Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Toz kırmızı biber ve tereyağını bir minik tavanın içerisinde eritin. Ardından çorbanızın üzerine dökerek servis edin. Afiyetler olsun.