Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Ya da

Aslına bakarsanız bir yazıyı okunası kılan şey imla kurallarıdır.
Ama bazen öyle kurallardan bahsediliyor ki aklım karma karışık oluyor!
“Kardeşim evde” cümlesindeki ‘de’ nin ayrı yazılması gerektiğini savunan bir dil kuralı varmış!Bana göre ise ayrı yazıldığı zaman cümle bozukluğu oluşuyor!
“Kardeşim evde de sen neredesin?” olsa anlayacağım ama illa ayrı yazılması gerekiyormuş!

Kim savunuyormuş ya,hiç olur mu ?
Bazı kişiler var evet işi lab da bırakmayıp bütün de' leri ayrı yazıyor ,bazı kişiler de var,buna takanlara takıyor ..
Valla ben takarım,yazı karışıksa okumam ,biraz dikkat ya hu ;)

Kim savunuyormuş ya,hiç olur mu ?
Bazı kişiler var evet işi lab da bırakmayıp bütün de' leri ayrı yazıyor ,bazı kişiler de var,buna takanlara takıyor ..
Valla ben takarım,yazı karışıksa okumam ,biraz dikkat ya hu ;)
Maalesef oluyor Yaren :)
Ben yazı karışık olsa da eğer o yazıda duygu var ise okurum ama kendi imla kurallarıma göre cümlelere göz dizaynı yaparak okurum :)

Telefondan yazarken asla dikkat etmem.
Haber metni yazacaksam ya da gelen haberi kontrol edip yayınlayacaksam Ya da yayın evi önsözleri kontrol edilecekse ancak ozaman dikkat ediyorum.

Telden yazmak zaten zor.
Ya da yı yada olarak birleşik yazan benim :)

Hepimiz için aynı aslında. Telefonla yazmak çok zor. Kısa sürede foruma bakıp çıktığımız zamanlarda dikkat etmiyoruz :) Birde bende olduğu gibi acelecilik eklenirse hata yapıyoruz :)

Tanıyanlar bilir çok dikkat ederim fakat bazen aceleyle iki cümle yorumlayayım derken dikkatimizden kaçıyor olabilir .
İmla ,türkçemiz için okunası yazı görseli edebildiğimiz kadar dikkat edebilirsek hoş olur ..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri