Vurun Abalıya (1 Görüntüleyen)

Arşiv

ABD’nin Kuzey Dakota eyaleti valisi Doug Burgum yaptığı açıklamada, isteğe bağlı olarak, semptom göstermeyen ancak COVID-19 taşıyan hemşirelerin, hasta bakmaya devam edebileceklerini belirtti. Söz konusu karara hemşireler tepki gösterdi.

ABD’nin Kuzey Dakota eyaleti valisi Doug Burgum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlık sistemimiz çok büyük bir baskı altında. COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışlar artık Kuzey Dakota'daki mevcut hastaneye yatışların yüzde 14'ünü oluşturuyor ve hastaneler önümüzdeki haftalarda ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya. Yayılmayı yavaşlatmak için herkesin yardımına ihtiyacımız var. Hastanelerin talep ettiği üzere, bir Devlet Sağlık Görevlisi emri, CDC tarafından tavsiye edildiği gibi önlemler alındığı sürece, COVID-19 pozitif sağlık çalışanlarının, hasta bakmaya devam edebilecektir” dedi.

Hemşireler karara tepki gösterdi

Hemşireler, hastanelerin hasta hemşireleri işe gelmeye zorlayabileceğini veya pozitif çıkan ve çalışmayı reddedenlere ‘misilleme’ yapabileceğini söyleyerek karara tepki gösterdi. Amerikan Hemşireler Birliği (ANA) tarafından yapılan açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 400 hemşire COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti ve diğerleri de enfekte oldu, hastaneye kaldırıldı. Bu kabul edilemez. Hayatlarını ve kendi ailelerinin sağlığını riske atan hemşireler ve sağlık çalışanları daha iyisini hak ediyor” ifadeleri kullanıldı.
 
Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 400 hemşire COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti ve diğerleri de enfekte oldu, hastaneye kaldırıldı.

Sayi çokmuş. Bizde saglik personelinin durumu nasil acaba. Istatistiklerde bu ayrım yapılmıyor değilmi ortak.
 
Bizde de durum kötü ...
 
Sistem çöktü aslında kimse bunu yüksek sesle dile getirmiyor semptomun varsa 10.gün yoksa 7.gün pozitif olsanda işe başlıyoruz çünkü çalışacak eleman yok karantinadan sonra izinler durduruldu daha toparlayamadan gün aşırı nöbetten nöbete koşturuyorum çünkü her gün pozitif çıkan yeni arkadaşlarımız oluyor bu süreçte iki defa uçuk çıkardım direncim düşüyor hayatim boyunca takviye c vitamini çinko felan kullanmayan ben bu ürünlerle tanıştım
Ölmeden bu kabus bitseydi artık
 
Yapacak bişey yok tüm dünyada salgın başa bela ve bununla mücade etmenin ayrıca bir yolu yok. Herkes elindeki herşeyi seferber ediyor. Avrupada da durum farklı değil...
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri