Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Vanilyalı sufle tarifi, nasıl yapılır?

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
2765986_810x458.jpg


Vanilyalı Sufle İçin Gereken Malzemeler:

2 su bardağı süt
3 kahve fincanı tozşeker
50 gram tereyağı
4 yumurta
2 kahve fincanı un
1 çubuk vanilya
1 tutam tuz
Vanilyalı Sufle Yapılışı:

Sufle kalıbı yağa bulanır, sonra bir fincan toz şeker her yanına eşit biçimde dağılmak üzere serpilir.
Diğer tarafta tencereye süt bir tutam tuz, bir çubuk vanilya ve kalan şeker konularak, ateşe oturtulur.
Süt kaynamaya başlayınca tencere hemen ateşten indirilir.
Bir başka kabın içinde tereyağı eritilir, tahta kaşıkla hızlısı karıştırılırken un elenerek azar azar katılır.
Sonra karıştırmaya ara vermeden, içinden vanilya çubuğu çıkarılmış sıcak süt ince ince akıtılarak yağlı una yedirilir.
Bu krema 5 dakika kadar karıştırılarak pişirilir, sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır daha sonra yumurtaların sarıları da teker teker katılır.
Yumurtaların akları daha bir tutam tuz katılarak, kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpılarak kabartılır.
Yavaş yavaş karıştırılmak da olan kremaya katılır, krema kalıba dökülür ve 140 derecedeki ısıtılmış fırına sürülür
25 dakika sonra fırının ısısı azar azar artırılır, ısı öyle bir biçimde artırılmalıdır ki sufle fırından çıkartılmadan 7 dakika önce fırının ısısı da 200 dereceye ulaşmış olmalıdır.
Böylece 20 dakikada daha pişirilmiş olur.
Püf Noktası:

İstenildiği takdirde vanilyalı sufle, çikolatalı krema ile birlikte servis yapılabilir.
Bunun için 150 gram rendelenmiş veya bıçakla küçük parçalara bölünmüş olan çikolata porselen bir kap içinde benmari usulüyle eritilir.
Diğer tarafta bir tencerede 2 yumurtanın sarısı kabarıncaya kadar iyice çırpılır, sonra buna 2 kahve fincanı toz şekerle, yarım kahve fincanı un katılarak, tahta kaşıkla karıştırılır.
Karışım birbirine iyice yedirildikten sonra kaynar süt yavaş yavaş katılır ve krema ateşe oturtulur.
Hızlı hızlı karıştırılırken, içinde erimiş çikolata dökülür.
Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra, bir kâseye boşaltılır ve sufle ile servis yapılır
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar