@Erva Cemaatten kasıt bir cemaat topluluk değildir.
Cem topluluktur , iki kişide topluluktur , harekette bir topluluktur.
Çok yalın ve basit bir örnek vereyim. Burada Süleymancılar hakim güç , ama ne dünya görüşüm ne islam ve Kuran anlayışım nede fikri herhangi bir görüşüm onlarla örtüşmez. Haliyle onlarla sadece belli zamanlarda çay içmek ve sahip çıktıkları kimsesiz çocukların eğitim giderleri için bir araya gelirim. Onun dışında o çatı altında ölsem dahi bulunmam. Buradaki hakim diğer cemaatlerin onlardan farkı yok , sadece bir kaç Filistinli , Bangladeş ve ürdünlü arkadaşın birlikte kurdukları bir vakıf bana yakın ama onlarlada aynı çatı altında bulunmuyorum. Çünkü siyasal düşüncelerimiz , urvetul vuska anlayışımız örtüşsede Vahye yaklaşımda çok ciddi uçurumlarımız mevcut.
Önümde 4 seçenek var;
1. Ya buradaki herkes gibi sekülerleşip , bana neci davranıp mal biriktirip dünyada olan bitene karşı sağır kesilip hayatıma Murat olarak devam ederim.
2. Ya buradaki Arkadaş çevresi ile takılır , kumar alkol ve kadın bataklığında günümü gün ederim
3. Ya buradaki yozlaşmış cemaatlerin çatısı altında kullanılmaya ve yontulmaya hazır bir kaz olurum …
4. Yada şuan yaptığım gibi kendi çizgimi yolumu çizerim.
Bu yol ne , belirlediğim ve başta 3 kişi olarak yola çıktığım şıan 10 kişi olan okuma gurubum ile siyasi gündem değerlendirmeleri , tatih değerlendirmesi ve vahyi okumaları yapıyorum. Herhafta bir yerde buluşuyoruz. Bir kaç haftadır ara vermiş bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta yine başlayacak. Normalde yarın var ben hastayım diye katılmıyorum. Sosyal faaliyetlerimiz var.
Yani yanlız kalmamaktır cemaat . İki kişi olunca birini imam tayin edip namaza birlikte durmaktır. Evde iki kişi olunca bir film izlerken bir amaca binaen izleyip değerlendirmektir. Yola çıktığında istişare edip üç kişiden birini lider tayin etmektir. İstişare yapmak danışmaktır. Duyarlılık kazandırmak için mahalle arkadaşlarını akrabalarını toplayıp yetim ziyaret etmektir , hasta ziyaret etmektir , akraba ziyaretti gerçekleştirmektir. Dünya mazlumlarına yardım eli uzaktmak onlara merhem olmaya çalışmaktır.
Cemaat örgüt olmak değil birlikte hareket ede bilme kabiliyeti kazanmaktır.
Haccın amacı ibadet değil , birliktelik , cemaat olmak , birlikte hareket ede bilme kabiliyetli kazanmak , dünya zalimlerine gözdağı mazlumlara umut ışığı vermektir. Maalesef oda yozlaştırıldı.
Dedimya kavramlara doğru yaklaşmak doğru kullanmak gerek
Vesselam , geceniz hayrola arkadaşlar