kafalar
Yeni Üye
• 3yemek kaşığı sıvı yağ
• 3tatlı kaşığı tereyağı
• 1adet soğan(yemeklik doğranmış)
• 2adet havuç(küp doğranmış)
• 4yemek kaşığı bezelye
• 1çay bardağı domates püresi
• 1,5çay kaşığı tuz
• 1çay kaşığı karabiber
• 2su bardağı pirinç
• 8 adet haşlanmış tavuk but (ben şenpiliç'i tercih ediyorum)
• 3su bardağı sıcak tavuk suyu
Üzeri İçin:
• 1yemek kaşığı domates salçası
• 3yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?
1. Isınmış tencerede sıvı yağ ve tereyağ ile birlikte soğanları 2-3 dakika soteleyin.
2. Üzerine havuç ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
3. Domates püresi, tuz ve karabiberini eleyin.
4. Daha sonra bir taşım kaynatın.
5. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci de tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Ardından ocaktan alın.
6. Hazırladığınız pirinci fırın kabına alın. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizin.
7. Sıcak tavuk suyunu da kalıba dökün. Bir kasede zeytinyağı ve salçayı karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine sürün.
8. Pişirme kağıdını ıslatın ve buruşturup kabın üzerini örtün.
9. Hazırladığınız büryan pilavını 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Tavukların daha fazla kızarmasını isterseniz pişirme kağıdını üzerinden alıp bir 5 dakika daha fırınlayın.
10. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
• 3tatlı kaşığı tereyağı
• 1adet soğan(yemeklik doğranmış)
• 2adet havuç(küp doğranmış)
• 4yemek kaşığı bezelye
• 1çay bardağı domates püresi
• 1,5çay kaşığı tuz
• 1çay kaşığı karabiber
• 2su bardağı pirinç
• 8 adet haşlanmış tavuk but (ben şenpiliç'i tercih ediyorum)
• 3su bardağı sıcak tavuk suyu
Üzeri İçin:
• 1yemek kaşığı domates salçası
• 3yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?
1. Isınmış tencerede sıvı yağ ve tereyağ ile birlikte soğanları 2-3 dakika soteleyin.
2. Üzerine havuç ve bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
3. Domates püresi, tuz ve karabiberini eleyin.
4. Daha sonra bir taşım kaynatın.
5. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinci de tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Ardından ocaktan alın.
6. Hazırladığınız pirinci fırın kabına alın. Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizin.
7. Sıcak tavuk suyunu da kalıba dökün. Bir kasede zeytinyağı ve salçayı karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine sürün.
8. Pişirme kağıdını ıslatın ve buruşturup kabın üzerini örtün.
9. Hazırladığınız büryan pilavını 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Tavukların daha fazla kızarmasını isterseniz pişirme kağıdını üzerinden alıp bir 5 dakika daha fırınlayın.
10. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!