


Öncelikle işe taşlarımızı temizleyip kuruduktan sonra paletimizin içine beyaz boyadan küçük bir miktar damlatalım. ( Resimlerde görüldüğü gibi astar olarak isterseniz önce sarı ile de boyayabilirsiniz) . İçine çok az su ilave edip boyamızı inceltelim. Taşlar kuruduktan sonra üzerlerine beyaz ( sarı ) boyadan sürelim.

Beyaz veya sarı ilk kat boya kuruduktan sonra kırmızı boyayı sürelim.
Kırmızı boya tamamen kuruduktan sonra siyah boya ile kanatlar ve başı için bir hat çizelim. Baş kısmının içini boyayalım. Pamuklu çubuk yardımıyla kanat kısmına siyah noktacıklar yapalım. Beyaz boya ile gözlerini yapalım. Beyaz ve siyah boyayı karıştırıp gri elde edelim. Gri ile kaş, ağız, burun ve antenlerini yapalım. Fırçamıza siyah boya alalım. Göz bebeklerini boyayalım.
Uğur böceklerimiz kuruduktan sonra vernik veya şeffaf oje sürelim. Kurumasını bekleyelim. Her renkte yapılabilir. Ben saksı süslemek için kullanıyorum. Sizlerde yapabilirsiniz.
