Malzemeler
250 gr. uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gr. yağsız dana et
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr. karides
2 domates
3 adet kuru kırmızıbiber
250 gr. taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz kişniş
Yapılışı
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı dövün. Zeytinyağını büyükçe bir tencerede veya wok tavada kızdırıp sarımsak ve soğanları kavurarak, etleri ilave edin. Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce haşlanmış ve kabukları soyulmuş karidesleri de katıp, 5 dk. kadar beraber kavurun. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın. Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın. 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirin ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu pilav Tayland'da oldukça acı olarak yenir. Acılığını kırmızıbiber veya acı pul biberle ayarlayabilirsiniz