Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Süresiz nafaka sizce adil mi?

Bu soru biraz erkeklere özgü olmuş aslında genele yayarsak boşandıktan sonra kadınlara sürekli nafaka ödenmesi taraftarı değilim.Hele de ortada çocuk yoksa .Bir kaç ay evli kalıp çocukları olmadıkları halde nafaka ödeyenleri duyuyorum da yazık ya hele de bazı kadınlar bunu fırsata çeviriyor.

@ZARiPZARiP is verified member., öylesi çok işte bunu fırsata çeviriyorlar .Geçtiğimiz sene bir arkadaştan duymuştum, kadın bana şiddet uyguladı diye iftira atmış kendini de nafakaya bağlatmış miktarı da yüksekti hatta,ortada çocukta yok ,adam jandarmaymış bir de
Neler oluyor hayatta☺

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Maalesef vahim adaletsiz bir yöntem le devam etmekte bu durum..

Ortada bir boşanma var sa anlaşarak kadını ve erkeği mağdur etmeden olmalı..

Kötü sonuçla kadının aleyhine bir boşanma ise ta biki kadın mağdur olmamalı hakkı ne ise nafaka uygun minvalde verilmeli..

Anlasmali boşanmada da yani şekilde..

Lakin adaletsizlik okadar cokki.

Mahkeme hesapları çalıştığım banka ile bağlantılı..

O yüzden ise başladığımdan beri yüzlerce bu olaya özgü çok hayatlara şahit oldum..

Adaletsizliklere..

Gerçek mağdur olan hanımlardan bahsetmiyorum sonuna kadar destekliyorum yanlış anlaşılmasın..

Örnek adam çocukluğundan beri çalışmış didinmiş ticarete atılmış vs kendine göre bir malvarlığı yapmış evleniyor kısa bir süre 6 ay eşi onu aldatıyor kavga gürültü boşanıyorlar buraya kadar tamam güzel mı değil ama oluyor işte..

Mahkemede somut bir delille aldatılmasıni delillendiremiyor nerden bilecek bu olayın başına gelecegini elinde kamera ile gezecek hali yok..

Ve mahkeme kararı nafaka ve mal varlığına eşine de pay yıllar ca didin uğraş iğrenç bir şekilde geleninen noktaya bak bu müşterim bir süre sonra gururuna yediremedi ne hazindir ki eski eşini öldürürdü ve hapiste adaletine tüküreyim..

Başka bir örnek adam anlaşılmalı boşanıyor nafakayı da kabulleniyor burda sorun yok..

Nafakada gelirine göre 4500tl miktarı tamam diyor..

Ama bir süre sonra eski eşi imam nikahı ile evleniyor bunu mahkemede resmi olarak ispatlayamadigi için nafaka kesilmiyor..
Eski eşi yüzsüz arsız bir şekilde devam ediyor almaya nafakayı..

Abi dedi dert yanıyor eşim benim paramla beni öyle bir konuma soktu ki kimsenin yüzüne bakamıyorum beni b....luyor resmen diyor..

Şimdi ben bunu öldürsem kadına şiddet kadın cinayeti ülkeye manşet olacam hani adalet..

Bir şey diyemiyorum ama sakinlestirdim tabi çok sevdiğim bir kardeşim..

Örnek yüzlerce var yıllar süren nafakadan evlenemiyen evlenmek istedği hanım nafaka olayına takıldığı için vazgeçenler..

Kadının beyanı esastır kuralı ile ne hayatlar söndürdüler..

Hakenden erkeklere bisi demiyorum beter olsunlar..

Kadın cinayetleri sebeplerinden biri de bu adaletsizliktir maalesef..

Haberlerde hiç perde arkasını yazmazlar..

Benim de başıma gelecek bu olay yakındır bakalim ne gorecem..

Bu ülkenin maalesef kanayan yarası.
Maalesef bu bir terörist harekete dönmüş ve insanlar evlenmekten korkuyor.
Sırf nafaka aşmak için evlenip boşananlar bile duyuyoruz.
Haksız, kontrolsüz ve süresiz nafaka bir hak gaspı, adaletsizliktir....

?Süresiz Nafakayı haklı gösterebilecek tek bir ikna edici gerekçe bulamıyorum?
✔️Kanun koyucu, kişiler arası ilişkileri düzenlerken "eşitlik ilkesi" ile "hukuk devleti ilkesini" temel dayanak almalı!
?Not: Kadın Erkek ilişkilerinin sadece nikâh ve evlilik yönü DİPSİZ KUYU gibi!

?Acaba Süresiz Nafaka;
✔️Aile uyumu için SABIRSIZ olan eşi boşanmaya sürükleyebilir mi?
✔️Kötü niyetli akrabaları, yuvanın dağılması için dış müdahaleye teşvik edebilir mi?
✔️Kötü niyetlileri, erkekleri evliliğe ikna ederek SÜRESİZ NAFAKA tuzağına düşürmeye itebilir mi?
✔️Şüphe!

?Süresiz Nafaka nedeniyle milyonlarca insan çok zorda!
✔️Hukuk devleti ve eşitlik ilkeleri ortada!
✔️1988 yılı öncesine dönülürse TAMAM!
✔️Avrupa'daki uygulamalar bizim kültür, gelenek, görenek, ahlak, inanç değerlerimize uymaz!
✔️Ailenin tükendiği Avrupa Birliği bitmiş zaten!!!

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@QasemQasem is verified member., o kadar haklısın değerli muhterem diyecek tasvir edecek bir kelime bulamıyorum...

Yıl 2040 ta olsa bu safsata ile yaşamaya mahkum oluruz gibime geliyor

Ödesin eşşoğlu eşşek... Normal ayrılık kalmadıki kim bilir ne bok yedide ayrıldı.. Nafaka cezadır arkadaşlar aslında

Açıkçası ben şöyle düşünüyorum.ülkemizin maddi olumsuzlukları ve asgari maaş düzeyinin düşük olması sebebiyle insanlar geçinemiyor.malesef bir çok boşanma da bundan kaynaklanıyor.maddi özgürlük olmadığı için iki taraf da istediği yaşamı yaşayamadığı için tartışmalar çoğalıyor.bu sebeble nafaka ödenmeli fakat erkeğin çalışma,maaş durumuna göre belli sürelerde olmalı.yoksa kimse boşanmak yada çocuklarına bakmama gibi birşey istemez diye düşünüyorum.süresiz nafaka bence çok abartılı bir durum.özellikle evlenirken böyle bir şeyin sorulması yada mecbur tutulması kesinlikle evlenme oranını düşürür.

@Kalpin, değerli muhterem kardeşim peşin hükümlü konuşman güzel değil..

Perde arkasında kini bilemzsin.

Hakedenlere lafımiz yok ama genelleme hoş değil..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri