Süleyman Soylu Selefi Soruları (1 Görüntüleyen)

Anlaşılan devleti kontrol eden asıl muktedirler, muktedir olamamış iktidar eliyle - ki böylesi daha kolay - müslümanlara geniş çaplı bir operasyon yapacak. 15 temmuzdan bu yana bunun psikolojik ve sosyolojik altyapısı hazırlanıyor. Rejime biat eden, kendilerine çizilen çerçeve dışına çıkmayacak olanlar - ki Tarikatların bir çoğu böyledir - bu operasyondan daha az zarar görecek!!! Cübbelinin son zamanlarda söyledikleri ( kamal güzellemeleri, din düşmanları ile sıcak diyalogları vs ) bunun göstergesi. Aynı zamanda ne kadar kullanışlı bir aparat olduğunu da sahiplerine hatırlatarak bu süreçten her açıdan kârlı çıkmayı hesaplayan bu müfteri anlaşılan o ki artık direkt devlet içinden kontrol ediliyor. Ne diyelim Allah birlikteliklerini daim etsin. Allah a, yine O'nun istediği şekilde iman edip bu yolda mücadele eden mü'minlere sadece Sabır düşer. Tevfik Allah'tan. Selam hidayete tabi olanların üzerine olsun.

Tam [COLOR=var(--fr-element-metin)]bir hukuksuzluk!
Selefiliği şiddet ve illegalite ile özdeşleştirme yaklaşımı en tepelerde de karşılık buluyor.
Bu mantıkla her devlet kendisine karşı örgütlenmiş illegal yapıların inancından yola çıkarak o inancı tehdit öğesi ilan edebilir.
Mesela Fethullah Gülen Hanefi-Maturidi ekolüne mensup olduğundan Hanefiliki-Maturidilik de tehdit kapsamına sokulabilir![/COLOR]
 
iyide devletin tarikatlara çektiği bir ayar yok selefi yapıların silahlanmasından bahsediyor sen videoyu iyi anladığına eminmisin :D selefiler cemaatler silahlanıyor diyor .. din adamlarının silahla işi ne devletimi çökertcekler hayırdır demek için operasyon yapıyorlar :D akp hükümetinin yanında olana gavur demedikleri kaldı milletin :D
 
Fatih dinlemediğim okumadığım şeye yorum yapmam..
Türkiyede hangi selefi cemaatler Silahlanmış?
Bütün selefi cemaatleri tanıyor biliyoruz.
Türkiyede silahlı selefi hareketten bahsetmek bile iftira ve karalamanın daniskası...
 
Türkiyede selefi cemaatler belli.
Yalan ve iftira attığında belli.
Benim bilmediklerimi bilip bilmediğinin kokusu yakında çıkar...
Yıldıray oğurun dediği gibi jurnallikten başka bir şey yapmıyor.
 
Aynı görüşü paylaşmasam da selefileri samimi bulurum. Bunun nedeni de büyük alim İbn-i Teymiyye’dir. Şeyhül İslam-bu sıfatı emeğiyle imanıyla hak eden 3-4 isimden birisidir padişah yalakalarına yalamalarına benzemez- İbn-i Teymiyye kıymetli bir isimdir. Büyük bir alim ve Kur’an ve temiz bir din anlayaşını savunmuştur. O dönem için oldukça iyidir. Yanlışı yok mudur vardır ama daha hakikate yakınlar. Din tüccarlarının, din bezirganlarının, kendi ekmeğini alın teriyle değilde, Allah’ın ayetlerini satarak ticaret ederek para kazananların oyunu bozan isimlerden biridir.

Bu açıdan Selefileri anlayış olarak değilde bazı tavırları nedeniyle beğenirim. En azından birçoklarına göre samimi ve dürüstlerdir. Selefileri şirk konusunda hassasiyetleri nedeniyle de çok doğru buluyorum.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri