Puan
113
Çözümler
1
- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 16,941
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 46,804
- Puan
- 113

Evet, soslar gereğinden fazla tüketildiğinde hiç farkında varmadan enerji almamıza sebep olabilir. Ama bu onlardan korkmamızı gerektirmez



“O kadar uzun süre salatayı sossuz yedim ki artık hiçbirini yemek istemiyorum. Salatadan tiksinmiş durumdayım.” cevaı geldi



Ama eğer herhangi bir kronik rahatsızlığımız yoksa önceden seve seve yediğimiz bir besini sırf rejimdeyiz diye işkence haline getirmeyelim derim



Kilo denetimi yapıyorsak porsiyon kontrollü ierlemeke işimize yarayabilir ya da temiz içerikli alternatifler de işi daha lezzetli, sürdürülebilir hale getirebiliriz

Unutmayalım, temiz içerikli beslenme bir süreç değil, bize hayat boyu eşlik edecek bir davranış değişimidir


Bu sürece lezzet katacak sosları canım @dyt.rumeysagulser ile birlikte hazırladık!

Bir demet yeşillik(özellikle fesleğen, yoksa maydonoz)
1 çay bardağı çiğ kaju, ceviz, fındık(herhangi biri olur)
2 diş sarımsak
İster 1 tatlı kaşığı, ister dilediğimiz kıvamı verecek kadar zeytinyağı
4 yemek kaşığı (40 gram) rendelenmiş parmesan/mozzarella/dil peyniri
Tüm malzemeleri blenderdan çekmemiz yeterli! Sosumuzu 1 hafta kadar buzdolabında saklayabiliriz.
Makarna, sandviç ve lavaş pizzaya çok yakışır



1 su bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlar (özellikle kekik)
Bu sos bizim lavaş pizzamızın sosu!

Blenderda tüm malzemeleri buluşturduk mu hazır!
Kabak spaghetti, makarna, fırın ya da sote sebze/protein grubuna da çook yakışıyor


#aycainwonderland
#dytrumeysagulser
#sürdürülebilirbeslenme
#onlinediyet

