Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum Son bulmalı dediğiniz gelenekler (1 Görüntüleyen)

sükutu-ezbersükutu-ezber is verified member.

Öyle işte,,,
FK Özel Üye
Burç
Başak
Az önce bu soruyu Facebook da gördüm, soruyu beğendim ve aldım buraya geldim,,, 🙃

Ülkemiz malum genelekler bakımından oldukça zengin🫣🤦
Eskiye nazaran biraz azalsa da tamamiyle bitmiş değil,🙄

Sizlerin de Duyduğunuz, yaşadığınız ya bu kadar da olmaz dediğiniz bitmesini istediğiniz gelenekler var mı? 🧐😑

İşte soru,,, 🙃

Artık son bulmalı dediğiniz gelenekler?

Hiç aklıma gelmedi kıs🙈
Bazı arkadaşlarımın evine gittiğimde aile büyükleri giderken gizliden maddi yolluk koyarlardı ceplerime. Ben hep yeter bitsin bu gelenek diye bağırırdım utançla. Çünkü koca kadınsın ve çocuk gibi cebine para koyuyorlar. Ama ne kadar kıymetli bir gelenekmiş. Seni aileden görüp sahiplenilmek, önemsemek ve düşünmek. Artık yok. @sükutu-ezbersükutu-ezber is verified member. soru bu değil ama ben bir süredir güzel geleneklere denk gelmiyorum da aklıma geldi birden. @EfuL!mEfuL!m is verified member. senin yok mu yeterrrrr bitsin dediğin?

Aslında gelenek ve göreneklerimizin bitmesini hiç istemiyorum bizi biz yapan o aslında bittikçe özümüzü kaybedecez:) ama bazıları çok abartılıyor gelenek mi bilmiyorum ama
Tuzlu kahve ilk aklıma gelen o oldu çok abartılıyor:)

-Kızlara çeyiz hazırlığı eskiye nazaran - olmasa da ama hala var
-Kına gecelerinde kına geceleri için hazırlanan yalancı açık saçık kızların oynaması
-nişan törenleri zaten evlilik olacak niye insanları yoruyorsunuz boşuna masraf
-vefat edenlerin evinde yemek verilmesi
- vefat edenin Kuranıkerim okumaları 7.gün.,40.gün ,52.gün bitmesi

Şimdilik aklıma gelen bunlar,,, 🙃

Düğün- dernek işlerine dair her şey. Çoğu bana sapıkça geliyor. Sanki bütün akraba birlikte evleniyor. Mahremiyet yok. Sınır yok. Utanma yok. Bol abartı ve israf var.
Sünnet töreni. Travmatik ve saçmalık.
Hıdırellez- Nevruz gibi bayramlardaki dilek dileme ritüelleri vs.
Akıllanacağımıza daha saçma şeyler de çıkarıyoruz bir de. Beybi şaaavırlar cinsiyet partileri filan iyice beynimiz uçuyor.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri