Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sokak köpeği sorununu en net gösteren kare

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadir53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadir53

Osmanlı Torunu
Aktif Üye
Burç
Koç
İsim
Kadir
Memleket
Rize / Çayeli
JkcUDD
Takım
lIr3ry
Sokak köpeklerinin sürü halinde gezdiği, çocukların ise korku ile izlediği anlara ait bir fotoğraf karesi, sorunun boyutlarını ortaya koyarken, söz konusu kare sosyal medyada da gündem oldu.

sokak-kopegi-sorununu-en-net-gosteren-kare_aaf6b709.jpg

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri başıboş sokak köpeği terörü.

Özellikle son dönemde artış gösteren sokak köpeği saldırıları hemen hemen tüm şehirlerde yaşanıyor.

Kimi zaman direkt köpek saldırısınada can veren masum insanlar, kimi zaman da köpek saldırılarından kaçarken yaşadıkları kazalarla hayattan kopuyor.

Sık sık gündemi meşgul eden bu sorun en çok da çocukları etkiliyor.

Son yıllarda yaşanan saldırıların çoğu çocuklara yönelik gerçekleşti.

Onlarca masum insan hayatını kaybederken daha fazlası, saldırılar nedeniyle ya ruhsal ya da fiziksel kalıcı hasar aldı.

Çocuklarla köpek sürüsü aynı karede

Tüm bu yaşananlara rağmen sorun ortadan kalkmış değil.

Son olarak bu problemi çok net bir şekilde ortaya koyan bir fotoğraf karesi sosyal medyada dolaşıma girdi.

Okul bahçesi olduğu tahminen edilen bir bahçede bulunan çocuklar ve sokak köpeği sürüsünün aynı kareye girdiği fotoğraf tüyleri ürpertecek cinsten.

Sürü halinde dolaşan başıboş köpeklerinin geçişini korku ile izleyen çocukların görüntüsü sosyal medyada gündem olurken, kullanıcılar da sorunun bir an önce çözülmesi için çağrılarda bulundu.

yeni-haber-basligi_aa758786.jpg

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Özde insanlığa düşman sözde hayvan severlerin eseri aslında...
Ama gerçekte yaşam alanlarını istila ettiğimiz hayvanlar dönüp başımıza bela oldu. Yaşam alanlarını istila ettiysek onların özgürce yaşayacakları avlanacakları doğal alanlar sunmalıyız. Barınaklara karşıyım. Barınaklar ve hayvanat bahçeleri maalesef hayvan hapishaneleridir. Sorunun çözümü çok basit geniş ormanlık alanlarda onlara düzenli yemek sağlanmalı doğa ile tam bir uyum sağlanması için desteklenmeliler yoksa daha çok cana mal olacak.
Ormanlık arazide kurul Barınaklar hapishanedir. İnsan hayvanlar ormanlık alanda her tür mikrobu yaparken onlardan mı esirgeyeceğiz bu alanları.

Hayvanların yaşamına uygun alanlar yaratarak sorunun düzeltilmesi artık bir elzem nitelik taşımakta. Bir yandan hayvanların yaşam hakkı bir yandan da görseldeki gibi masum çocukların yaşam hakkı korunmalı. Her kesimde uç kesimler olabilir. Hayvanların yaşam hakkını insan yaşam hakkından üstün görenler veya "hayvan sonuçta telef edelim." düşüncesinde olanlar. Bu zihinlerden bağımsız olarak, hiç bir canın diğeri yerine geçmeyeceğini bilerek ; acil çözümler oluşturup tatbik edilmelidir.

Bu konuda kim suçlu kim göz yumuyor anlamıyorum.

@Candy, suçlu hayvanseverlerin tepkisinden çekinen ve sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer.
Yine bunlara barınacak alanlar üretemeyen hükümette bundan sorumlu

Mesela sozn zamanlarda hava alanları ve otogarlarda bu kötü görüntüleri çokça görüyoruz, neden? Çünkü onların yaşam alanlarını istila etyik ve bunun yerine onlara yaşam alanı vermedik.
Korkudan, hedef olmamak için seste etmiyorlar ve ortaya iğrenç görüntüler çıkıyor.

@Candy, mühür kimdeyse sultan odur. Sorun varsa biz sultandan biliriz...
Hayvanseverlerin cazgırlığından korkuyorlar, çok seviyorlarsa evlerine alsınlar. Onların yaşam alanlarını gasp edip lüks hayatlar yaşayıp sonra sahte duyar kasmsınlar...
Hükümet işini yapsın, muhalefette işini...
İktidar yulları muhalefetin eline bırakırsa ohooo çekecekleri var...

Yetkililer çözüm bulmadıkça insanlar kendi çözümleri kendilerini buluyor bu konudada hakılılar düşünsene bir babanın veya annenin yanında 3 yada 4 yaşında çocuğuna köpek saldırıyor adamın şuuru gider direk o köpeği imha etme moduna giricek en doğal hakları gözünün önünde yavrusu parçalanma aşamasına gelmiş kimse kusura bakmasın ALLAH göstermesin benim başıma öyle bişey gelicek kesinlikle o hayvanı yok ederim umrumda bile olmaz isterseniz bana kızın o çocukların yerinde sizin çocuğunuz olsa tepkiniz ne olurdu merak ediyorum ?? başa çıkılmaz bi hale geldi zamanında bakınız 2019 haberi

Kayseri'de köpeklerin saldırdığı liseli genç hayatını kaybetti​

Kayseri'de sokak köpekleri 2 lise öğrencisine saldırdı. Sokak ortasında saldırıuya uğrayan çocuklardan biri yaşamını yitirirken diğeri ağır yaralandı.​

0

Olay, Akdam Mahallesi'nde meydana geldi. Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nde eğitim gören ve Mehmet Özer ile arkadaşı Hacı Ali Tuğrul, okul çıkışında evlerine giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Hani nerde yetkililer yazık günah değilmi bi eve ateş düştü bir anne bi baba feryatlar içinde

2021 Haberi

8 sokak köpeği aynı anda saldırdı​

Sarıyer'de işe gitmek için evden çıkan 25 yaşındaki Hatice Ağır'a, 8 sokak köpeği saldırdı. Genç kızı metrelerce sürükleyen köpekler, kızın çığlıkları üzerine çevredeki vatandaşların müdahalesi ile kurtuldu. Mahalleli belediyenin bir an önce bu duruma müdahale etmesini istiyor.

645004.jpg

Sarıyer’de işe giden genç kız dehşeti yaşadı. Metrelerce yerlerde sürükledi​

DHA''nın haberine göre, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde, geçen cumartesi sabahı yaşanan olay şöyle meydana geldi; Hatice Ağır, işe gitmek için evden çıktı. Ancak evinin bulunduğu sokağın başına geldiğinde sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Kollarıyla yüzünü korumaya çalışan Ağır, köpekler tarafından yerde sürüklendi. Çığlıklar üzerine evlerinden koşanlar, ellerine aldıkları sopalarla köpekleri uzaklaştırarak, genç kızı kurtardı. Köpeklerin kolundan, omuzundan, bacaklarından ve parmağından ısırarak yaraladığı Hatice Ağır, yakınları tarafından Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Yaşadığı şoku henüz atlatamayan Hatice Ağır, “İşe gidiyordum, bir anda köpeklerin üzerime geldiğini gördüm. Bir anda koşmaya başladılar. Koşmak istedim ama ayaklarıma dolandılar, biri bacağımı ısırdı, diğeri parmağımı ısırdı, beni yere düşürdüler. Sonrasını çok hatırlamıyorum, yüz üstü düştüm, darbe aldım. Yüzümü korumaya çalıştım. Kolumu parçaladılar. Bacaklarımı ısırdılar. Komşular sopalarla gelip kovaladı. Hastanede müdahaleler yapıldı" dedi.

"BELEDİYELERE MÜCAACAT ETTİK. SÜREKLİ OLUYOR AMA HİÇBİR ŞEY YAPMIYORLAR"

Sokak köpeklerinin sürekli birilerine saldırdığını ifade eden Ağır, “Belediyeye müracaat ettik, Sarıyer Belediyesi’nin barınağının olmadığını, hiçbir şey yapamayacaklarını, alsalar bile 15 gün sonra tekrar sokaklara bırakmak zorunda olduklarını söylediler. Artık sokaklarda yürüyemiyoruz, köpek çokluğundan. Birkaç gün önce komşumuz arka bacağından ısırıldı. Dün bir komşumuz daha aradı, onun oğlunu da yürürken bir anda arkadan gelip ısırmış. Enişteme de saldırmışlar. Sürekli oluyor ama hiçbir şey yapmıyorlar” diye konuştu.

“ÇIĞLIK DUYDUK YATAKTAN FIRLADIK”

Köpeklerin genç kıza saldırmasına tanık olan Nazmiye Çiçekli, “Çığlık duyduk, yataktan fırladık. Kızım, ‘Anne kızı öldürüyorlar, yetiş’ dedi. Sekiz köpek, kızı bizim evin oradan alıp caminin oraya kadar sürükledi. Kimi bacağından saldırıyor, kimi kolundan. Çaresiz kaldım, çığlık attım, komşulara seslendim. Üç gündür atamıyorum bunu içimden. Biz de hayvanseveriz ama evinde besleyip sokağa salanlara ben hayvansever demem. Köpek besliyorsan alıp, bahçende beslersin, alıp sokaklara bırakmakla köpek beslenmiyor. Benim de köpeğim vardı ama böyle bir caniliğe kimse göz yumamaz. Bu kız kurtuldu ama bir gün kurtulamayan belki torunumuz, eşimiz olabilir. Çaresiz bir insan olabilir. Ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

Sokak köpeklerinin daha önce de kendisine saldırdığını kaydeden Fahriye Demir ise, “İşe gidiyordum, sol diz kapağımın arkasından ısırdı. Dizüstü çöktüm. Arkamı döndüm, başka bir köpek de havlayarak geliyor. İnsanlar köpekleri kovaladı. Ben hala aşılarımı yaptırıyorum” dedi.

Mahalleli sokak köpekleriyle ilgili kalıcı çözüm bulunması için imza topladı.

210620211703430197598_1.jpg

210620211703430197598_2.jpg

210620211703430197598_3.jpg

210620211703430197598_4.jpg

210620211703430197598_6.jpg

Resimdeki annenin gözlerine bakın anlarsınız durumu böyle niceleri var şimdi kalkıpta kimse bana hayvanseverlikten bahsetmesin yazık günah bu çocukların psikolojisi ne olucak tramvası ne olucak atlatabiliceklermi sanmam ömür boyu bu durumda kalıcaklar ya devlet adam gibi işini yapar yada halk kendi bildiği yoldan gider valla dediğim gibi umrumda bile olmaz sahip çıksın devlet başıboş köpeklere insanlar çocuklarını çöpte bulmadı ..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri