Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeni Konu Siber Suç Örnekleri

Placidus

FK Yorumcu
FK Yarışmacı
Katılım
26 Haz 2022
Mesajlar
1,545
Tepkime puanı
5,474
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
Takım
jXd4NV
Man frustrated over cybercrime experience

Siber suçluların kullandığı farklı siber suç saldırı türlerinin bazı bilinen örnekleri şunlardır:

Kötü amaçlı yazılım saldırıları​

Kötü amaçlı yazılım saldırısı, bir bilgisayar sistemine veya ağa bilgisayar virüsü veya başka tür kötü amaçlı yazılımların bulaştığı saldırı türüdür. Kötü amaçlı yazılım tarafından ele geçirilen bir bilgisayar, siber suçlular tarafından çeşitli amaçlarla kullanılabilir.

Gizli verilerin çalınması, diğer suç eylemlerini gerçekleştirmek için bilgisayarın üs olarak kullanılması veya verilere zarar verilmesi bu amaçlardan birkaçıdır.

Mayıs 2017'de işlenen küresel bir siber suç olan WannaCry fidye yazılımı saldırısı, kötü amaçlı yazılım saldırısının ünlü bir örneğidir.

WannaCry, kurbanın verilerini veya cihazını fidye için rehin tutarak para sızdırmaya çalışan bir fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım türüdür. Fidye yazılımı, Microsoft Windows yüklü bilgisayarlarda bir güvenlik açığını hedef aldı.

WannaCry fidye yazılımı saldırısı, 150 ülkede 230.000 bilgisayarı etkiledi. Bu saldırıda kullanıcıların dosyaları kilitlendi ve dosyalarını kurtarabilmeleri için kullanıcılardan Bitcoin türünde fidye ödemeleri istendi.

WannaCry siber suçunun dünya genelinde 4 milyar dolarlık finansal kayba yol açtığı tahmin ediliyor.

Bugüne dek, saldırı, büyüklüğü ve etkisi ile öne çıkıyor.

Kimlik Avı​

Kimlik avı kampanyası, kişileri güvenliklerini zayıflatan bir işlem yapmaları için kandırmak amacıyla istenmeyen e-postaların veya diğer iletişim türlerinin gönderilmesidir.

Kimlik avı kampanyası mesajları, virüslü ekler veya kötü amaçlı sitelere bağlantılar içerebilir veya alıcıdan gizli bilgilerle yanıt vermesini isteyebilir.
Ünlü bir kimlik avı dolandırıcılığı örneği, 2018'deki Dünya Kupası sırasında gerçekleşti.

Raporlara göre, 2018 Dolandırıcılık Dünya Kupası, Dünya Kupası kimlik avı dolandırıcılığında, futbol taraftarlarına e-postalar gönderilmişti. Bu istenmeyen e-postalarla, Dünya Kupasına ev sahipliği yapan Moskova'ya sahte ücretsiz gezilerle taraftarlar kandırılmaya çalışıldı.

Bu e-postaları açıp bağlantılara tıklayan kişilerin kişisel verileri çalındı.
Başka bir kimlik avı kampanyası türü de hedef odaklı kimlik avı olarak bilinir.

Bunlar, belirli kişileri çalıştıkları kurumun güvenliğini tehlikeye atmaları için kandırmaya çalışan hedef odaklı kimlik avı kampanyalarıdır.

Çok genel bir stili olan toplu kimlik avı kampanyalarının aksine, hedef odaklı kimlik avı mesajları genellikle güvenilir bir kaynaktan geliyormuş gibi görünecek şekilde oluşturulur.

Örneğin, CEO veya BT yöneticisinden geliyormuş gibi görünmeleri sağlanır. Sahte olduklarını gösteren herhangi bir görsel ipucu içermeyebilirler.

Dağıtılmış DoS saldırıları​

Dağıtılmış DoS saldırıları (DDoS), siber suçluların bir sistemi veya ağı çalışmaz hale getirmek için kullandıkları bir siber suç saldırısı türüdür.

Bazen DDoS saldırılarını başlatmak için bağlı IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları kullanılır.

DDoS saldırısı, standart iletişim protokollerinden birini kullanarak sisteme yüksek sayıda bağlantı isteği gönderip sistemin kaldıramayacağı işlem yüküyle boğulmasına neden olur.

Siber gasp gerçekleştiren siber suçlular, DDoS saldırı yöntemini kullanarak para talep edebilir. DDoS saldırısı, diğer türde siber suçlar gerçekleştirilirken dikkat dağıtma taktiği olarak da kullanılabilir.

Bu tür saldırıların meşhur bir örneği, İngiltere Milli Piyango web sitesine yapılan 2017 DDoS saldırısıdır.

Bu saldırı sonucunda, piyango idaresinin web sitesi ve mobil uygulaması çöktü, İngiliz vatandaşları uzun bir süre şans oyunları oynayamadı.

Saldırının nedeni bilinmezken, Milli Piyango'ya şantaj girişimi olduğundan şüpheleniliyor.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar