Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni Konu Siber Saldırı Yöntemleri

Placidus

FK Üyesi
Katılım
26 Haz 2022
Mesajlar
1,786
Tepkime puanı
6,331
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
Takım
jXd4NV
Siber saldırılar çok çeşitli yöntemlerle yapılmaktadır.

Bunlar;
  • Bilgi ve veri aldatmacası (Data Diddling): Bilgisayara veri girilirken yanlış girilmesi, verileri saklarken özel yöntemlerle değiştirilmesi ya da bazı kayıtların silinmesi bu yöntemle yapılabilir. (M. H. Wrobleski,1990)

  • Salam tekniği (Salami Techniques): Genellikle bankacılık sektöründe kullanılır. Hesaplardaki virgülden sonraki küsuratların son rakam veya son iki rakam tutarı başka bir hesaba aktarılarak orada biriktirilmektedir. (Y. Yazıcıoğlu, 2004)

  • Süper darbe (Super Zapping): Bilgisayar sistemlerindeki arızalar ile sistemin kilitlenmesi durumunda güvenlik kontrollerinin aşılarak sistemin düzeltilmesi için geliştirilmiş programlardır. Bu durum kötüye kullanıldığında güvenlik devre dışı bırakılmaktadır. (O. Turhan,2006)

  • Truva atı (Casus Yazılımlar): Bilgisayar korsanları truva atları sayesinde sisteme arka kapıdan ulaşarak, bilgisayarın sistem yapısını değiştirebilir ayrıca kullanıcının şifrelerine ve diğer kişisel bilgilerine ulaşabilirler. Truva atı sisteme bulaştıktan sonra, sistemin açılmasıyla beraber kendisini hafızaya yükler ve sistem açıklarını kullanarak, programı yerleştiren bilgisayar korsanının istediklerini yapmasını sağlar.(O.Değirmenci,2002)

  • Zararlı yazılımlar (Kötücül Yazılımlar): Virüs gibi belli bir amaca yönelik olarak hazırlanmış kod parçalarıdır.

  • Mantık bombaları (Logic Bombs): Bir programın içerisine istenen zararlı bir kod parçasının yerleştirilmesidir. Mantık bombası genellikle hedef alınan bilgisayar veya ağlardaki bilgileri tamamen yok etmek veya bir daha kullanılamaz hale getirmek için kullanılır. (Ş. Çelik,2013)

  • Oltalama (Phishing): Genellikle sahte web siteleri kullanılmaktadır. Örneğin bir banka ya da alışveriş sitesinden kendisine e-posta geldiğini düşünen son kullanıcı; kredi kartı bilgilerini bu web sayfasına girerek ya da sadece e-postayı yanıtlayarak bu tuzağa düşebilmektedir. (A.Çubukçu & Ş. Bayram,2013).

  • Bukalemun (Chamelon): Normal bir program gibi çalışırır fakat arka planda bir takım hile ve aldatmalar ile çok kullanıcılı sistemlerde kullanıcı adları ve şifrelerini taklitm ederek gizli bir dosya içerisine kaydedip, sistemin bakımı için geçici bir süre kapatılacağına ilişkin bir (YerTutucu) uyarı verir. Bu sırada bukalemun programını kullanan kişi, bu gizli dosyaya ulaşarak kullanıcı adlarını ve şifrelerini ele geçirir. (E. Aydın,1992).

  • İstem dışı alınan elektronik postalar (Spam): Tartışma platformlarından dağıtılan listelerden ve web sayfalarından elde edilen elektronik adreslere alıcının haberi olmaksızın ara sıra büyük hacimlerde gönderilen ve ticari amaç taşıyan e-postalar olarak tanımlamaktadır.(T.Memiş,2005)

  • Çöpe dalma (Scavenging): Sistem belleğinde bulunan ve artık ihtiyaç duyulmayan silinmiş bilgilerin gelişmiş yöntemlerle tekrar geri getirilmesidir. (E. Altınok, 2011)

  • Yerine geçme (Masquerading): Sistemde yapılacak hileler ile erişim imkanı kısıtlı ya da yetkisi hiç olmayan kullanıcıların, erişime yetkisi olan başka kullanıcıların bilgi ve yetkilerini kullanarak sisteme erişim sağlamasıdır. (O.Değirmenci,2002)

  • Sistem güvenliğinin kırılıp içeri sızılması (Hacking): Hack kelimesi hacker topluluklarında kullanılan anlamıyla “teknolojinin orijinal, alışılmışın dışında ve özgün bir tarzda kullanılması” anlamına gelmektedir. Ayırt edici özelliği ise sadelik, ustalık ve yasa dışı oluşudur.( T. Jordan & P.Taylor,2004)

  • Hukuka aykırı içerik sunulması: Özellikle web sitelerine reklam amaçlı ya da hukuka aykırı içeriklerin eklenmesidir

  • Web sayfası hırsızlığı ve yönlendirme: Web sitelerinin çalınarak kullanamaz hale gelmesi, web sitelerinde farklı içerikler sunulması, sayfa girişinde ya da içeriğinde başka sayfalara yönlendirilerek veri girişine zorlanılmasıdır.

  • Sosyal mühendislik: Yalan söyleme ve karşı tarafı ikna etme üzerine kurulan bir bilgi toplama sanatıdır. Burada kişilerin güveni kazanılarak kendilerine güvenmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. (K. D. Mitnick & W.L. Simon, 2006)
 
Forumumuza yapılan saldırı hangisine girer kifkdusun1
Saldırının muhteviyatını bilmemekle birlikte bunun 10 dan fazla yöntemi olduğunu söyleyebilirim @AsyAAsyA is verified member. 😌 sadece burada yazılı teknikleri iç içe geçirerek oluşturulabilecek algoritmalarla bile en basitinden revaçta olmadığı belirtilen küçük çaplı DDOS Atakları bile forum siteleri gibi kısıtlı bellek alanına sahip siteleri hırpalamaya yeterlidir.

Bir dönem yerine geçme ( Masquerading ) alt yapılı saldırılarda çok sitenin canının yandığını söyleyebilirim. ( Bir kaçını canlı izledim 😇 )
 
@Hanedan, ddos atakları artık bizi etkilemiyor :)
Canı sıkılan tecrübe kazanmak isteyen ergenlerin arada saldırısı olmuyor değil ama forum etkilenmiyor.
Onun dışında yurt dışı saldırıları zaten global ölçekli veri hırsızlığı vs gibi nedenlerle olan saldırılarda artık etki etmiyor.
Şuan kafamız rahat, her tür teste açığız. Hatta açıklarımız varsa bunu bize göstermiş olurlar, minnettar kalırız, böyle bir şey içinde bedel ödemeye değer
 
@Hanedan, ddos atakları artık bizi etkilemiyor :)
Canı sıkılan tecrübe kazanmak isteyen ergenlerin arada saldırısı olmuyor değil ama forum etkilenmiyor.
Onun dışında yurt dışı saldırıları zaten global ölçekli veri hırsızlığı vs gibi nedenlerle olan saldırılarda artık etki etmiyor.
Şuan kafamız rahat, her tür teste açığız. Hatta açıklarımız varsa bunu bize göstermiş olurlar, minnettar kalırız, böyle bir şey içinde bedel ödemeye değer
@QasemQasem is verified member. ddos olayını örnek olarak söylemiştim 😇 içiniz rahat olsun test dahi söz konusu olduğunda 1 nick değiştirmeye bakar malumunuz konu hakkında detay vermeyeyim ☺

Belirttiğin gibi eskisi gibi yoğunluk yok denecek kadar az ☺ ergenlerede çare yok büyükleri olarak uyarmak bize düşer ama uygulamalı olarak 😇
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri