Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Sevgilisi istediği için kapanan kız.

Maalesef etrafımızda böyleleri çok. Vahy asla böyle bir tesettürden bahsetmez. Nisa 30 erkeğin tesettürü den 31 ise kadının tesettürü den bahsederken bunun zorlama değil ahlaki olarak karektere bürünmesini ister.
Kadın sosyal hayat içinde kimliği ile var olması için onu koruma altına alan baş örtüsü sadece bir bez parçasından oluşmaz. Gerek geleneksel, gerek aile zoru gerekse evlendiği genç için kapananlar tesettürlü değildirler.

Erkeğinde kadınına tesettürlü olanı vahyi ilke edinen peygamber ve vahyin ahlakı ile ahlaklanmış toplum içinde kimlik ve kişiliği ile var olabilen kişilerdir.

Böylelerini gördükçe acırım. İnsan inandığı için bir yaşam biçimini benimser , amacı araç kılmaz asla...
Umarım şekli olan bu hal, ilkesel bir biçime döner yoksa ikiyüzlülük güzel bişey değildir. İnsan kendinden asla ödün vermemeli.

ama yinede güzel birşey.. full kapalı oldugunu sanıp ağzı durmayanlardsn bin kat iyidir.. kapattıranada sevap kapananad.. tesettüre uymasa bile full başı kapalılıktan yatmaz içerde :D
ya bence yanlış düşünüyor bazıları..

mesela şey sohbetleri oluyor geçen hüseyin diye bir arkadaş burda yeni tanıştık.. heçen dediğimde oluyor baya pandemiden önce.. eve gelmişti usta yardımcısı vardiya amiri .. biraz içkisi var hayatı ekşınlı hani.. karısınvar iki bebesi var allah bağışlasın.. bi konu açıldı hani allah büyük gibicesinden namaz kılıyormusun dedi. abi dedim kılıyorumda takipcisi değilim ya dedim kaçtımmı gidiyor kazaya bilerek bırakıncada üşengeçlikten allaha saygısızlık gibi oluyor neyim dedi... dedi bende içki var .. kağıtta oynuyorum idda at yarışıda var nasıl başlasam bilemiyom olmuyor dedi..
bende dedimki abi kötü huy bunlar tamam bırakamıyorsun .. illeee bırakıpmı ibadet etcen dedim.. lan dedi olurmu öyle manyakmısın... ya dedim abi olmazda ama sen başlayamazsınki böyle hele bi başla kalk la abi dedim.. bi namaz hukuku geçti aramızda.. abdestide unutmuş :D ama yadırgamadım olur yani.. neyse o günden sonra 2 ay geçti.. dedili fatih dedi hem içtim hem kumar oynadım hem dedi.. birazda alemlere takıldım ama namazda kıldım dedi.. noldu biliyonmu dedi . noldu abi dedim.. ikisini bir arada yapmak zaten birini terk ettiriyor .. nolduysa dedi 2 hafta hepsini bir arada yaptım ama içim ürperdi bıraktım herşeyi temizim inşaallah dedi... ama dedi allaha saygısızlık oldu dediğin gibi dedi... bende dedimki vesvesenin gidişine bu vesile oldu abi.. ya hiç başlayamasaydın dedim bak şimdi tövbe etme durumundasın allah kabul eder.. unut o günleri devam et dedim .. öyle bir helalleiti birde benle... yani şuan devam ediyormu bilmiyorum ama huzurun tadını almıştı.. allah bahtını açık etsim... yani demem o ki .. adam şunu yapıyor birde namaz kılıyor demeyin onun günahı ona kimin nasıl ölecegini bilemezsiniz son nefeste.. o tövbe eder kurtulur sen edemeye bilirsin.. bir şekilde başlangıç gerekiyor

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Sevgilisi neden böyle bir şey talep ediyor ya da talep etme hakkına sahip midir?
Buna odaklanmak lazım..

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@Hatra, harika yorumunu bekliyoruz böyle kısa kesemezsin hoca muhterem :D

@Hatra, sen eğer bişi demezsen alır başımı giderim dahada gelmem davosa hoca muhterem :D

Kelimelere saygım var Sancaktar. Uzun uzun yazıyorsam mevzu buna değerdir; ama değmiyorsa emeğe yazıktır. Zira fazla izahat, dilde kusurdur. ☺️ Bazı konular vardır; sessizlikle, bir bakışla, bir gülüşle bazen bir küfürle bile daha iyi anlatılır. ☺️ O halde flört ederken şirke doğru yürüyen, inanç-ibadet düsturunu anlamamış, birey ve Mümin olmakta sınıfta kalmış insanlara ne diyem? 😅 Gelme üstüme. ☺️

@Hatra, bu kadar da yeterli mutesekkirim Hoca muhterem varolasin 😊

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri