kervan
Aktif Üye
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“İnsanlardan bazıları Allah’tan başkasını Allah’a denk ilahlar edinir de onları Allah’ı sever gibi severler. İmân edenlerin Allah’a karşı sevgileri ise her
şeyden daha sağlam ve kuvvetlidir.” (Bakara, 165)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Nimetleriyle sizi beslediği için Allah’ı sevin. Beni de Allah’a muhabbetiniz sebebiyle sevin…” (Tirmizi, Menakıb, 31)
Enes bin Mâlik (ra) anlatıyor: Bir adam Rasûlullah (sav)’e:
“-Kıyâmet ne zaman kopacak?” diye sordu.
Efendimiz:
“-Kıyâmet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam:
“-Ahiret için öyle çokça (fazladan) oruç, namaz ve sadaka hazırlayabilmiş değilim. Ancak ben Allah’ı ve Peygamberini (çok) seviyorum, dedi.
Bunun üzerine Hz. Peygamber:
“-O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. (Buhârî, Edeb, 96; Müslim, Birr, 164)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Basîr:
Her şeyi gören, her şeyin hakîkatini gören, bilen, hiçbir şey Kendisinden saklanamayan, yapılanları tek tek zaptedip muhafaza eden demektir.
Kısa Günün Kârı
Muhabbetin nefsânî ve rahmânî olmak üzere iki vechesi vardır. Allah’a ve onun rızâsına yönelik her sevgi rahmânî, diğer tüm sevgiler ise nefsanîdir.
Cenâb-ı Hak buyuruyor:
Bismillahirrahmanirrahim
“İnsanlardan bazıları Allah’tan başkasını Allah’a denk ilahlar edinir de onları Allah’ı sever gibi severler. İmân edenlerin Allah’a karşı sevgileri ise her
şeyden daha sağlam ve kuvvetlidir.” (Bakara, 165)
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular:
“Nimetleriyle sizi beslediği için Allah’ı sevin. Beni de Allah’a muhabbetiniz sebebiyle sevin…” (Tirmizi, Menakıb, 31)
Enes bin Mâlik (ra) anlatıyor: Bir adam Rasûlullah (sav)’e:
“-Kıyâmet ne zaman kopacak?” diye sordu.
Efendimiz:
“-Kıyâmet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam:
“-Ahiret için öyle çokça (fazladan) oruç, namaz ve sadaka hazırlayabilmiş değilim. Ancak ben Allah’ı ve Peygamberini (çok) seviyorum, dedi.
Bunun üzerine Hz. Peygamber:
“-O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. (Buhârî, Edeb, 96; Müslim, Birr, 164)
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Basîr:
Her şeyi gören, her şeyin hakîkatini gören, bilen, hiçbir şey Kendisinden saklanamayan, yapılanları tek tek zaptedip muhafaza eden demektir.
Kısa Günün Kârı
Muhabbetin nefsânî ve rahmânî olmak üzere iki vechesi vardır. Allah’a ve onun rızâsına yönelik her sevgi rahmânî, diğer tüm sevgiler ise nefsanîdir.