Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Sarımsaklı Bakla Tarifi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
sarimsakli-bakla_1957-730x548.jpg


Sarımsaklı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

1 kilo bakla
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 adet kesme şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 avuç dereotu

Sarımsaklı Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?

1 kilo baklayı yıkıyoruz ve baş saplarını koparıp ikiye bölüyoruz. Bir tencerede 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı 1 çay bardağı sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz. Üzerine minik minik doğranmış 3 diş sarımsak ilave ediyoruz. Onu da biraz çevirdikten sonra üzerine hazırladığımız 1 kilo baklayı ekliyoruz. 2 yemek kaşığı un ve 2 adet kesme şeker ilave ediyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz serpiyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kendi suyuyla biraz sararmasını bekliyoruz. Sarardıktan sonra üzerine çıkana kadar su koyuyoruz. Pişmesine yakın üzerine 1 avuç dereotu doğruyoruz. Afiyet olsun
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar